“Groene campus op maat van het kind”

School en revalidatiecentrum in Sint-Agatha-Berchem

Campus Kasterlinden - De Poolster wil een leer- en leefomgeving zijn waar kinderen zich thuis voelen, aangepast aan de bijzondere eisen van gespecialiseerd onderwijs voor kinderen met beperkingen: zicht, gehoor, spraak en autisme. De groene campus biedt ruimte aan een zeer diverse leerlingenpopulatie, elk met hun eigen specificiteit, karakter en noden. De school wenst een herkenbare omgeving te creëren waarmee de leerlingen zich kunnen identitficeren. Een architectuur op maat van het kind zorgt hier voor het gepaste kader.

Het ensemble van gebouwen bestaat uit 5 entiteiten: het revalidatiecentrum, de basisschool, de middelbare school, de sporthal en het internaat. Deze paviljoenen meanderen door 3 groene zones: de historische tuin, het entreeplein met speelplaats en de boomgaard.

Waarom Terca Classo Brons Rustiek?

De verschillende gebouwen kregen elk een eigen identiteit dankzij hun architecturale uitwerking en detaillering. Terwijl de eenheid van gevelmateriaal toch een coherent geheel creëert. De architecten zochten een steen die rust en sereniteit uitstraalt, en het gebouw een gevoel van ingehouden trots meegeeft. Daarbij viel de keuze op Terca Classo Brons Rustiek in waalformaat, een gevelsteen in een zachte, lichte kleur, verwerkt in dunbedmetselwerk.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

POLO Architects i.s.m. BOB 361 Architects

Sint-Agatha-Berchem

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk