“Groene campus op maat van het kind”

School en revalidatiecentrum in Sint-Agatha-Berchem

Campus Kasterlinden - De Poolster wil een leer- en leefomgeving zijn waar kinderen zich thuis voelen, aangepast aan de bijzondere eisen van gespecialiseerd onderwijs voor kinderen met beperkingen: zicht, gehoor, spraak en autisme. De groene campus biedt ruimte aan een zeer diverse leerlingenpopulatie, elk met hun eigen specificiteit, karakter en noden. De school wenst een herkenbare omgeving te creëren waarmee de leerlingen zich kunnen identitficeren. Een architectuur op maat van het kind zorgt hier voor het gepaste kader.

Het ensemble van gebouwen bestaat uit 5 entiteiten: het revalidatiecentrum, de basisschool, de middelbare school, de sporthal en het internaat. Deze paviljoenen meanderen door 3 groene zones: de historische tuin, het entreeplein met speelplaats en de boomgaard.

Waarom Terca Classo Brons Rustiek?

De verschillende gebouwen kregen elk een eigen identiteit dankzij hun architecturale uitwerking en detaillering. Terwijl de eenheid van gevelmateriaal toch een coherent geheel creëert. De architecten zochten een steen die rust en sereniteit uitstraalt, en het gebouw een gevoel van ingehouden trots meegeeft. Daarbij viel de keuze op Terca Classo Brons Rustiek in waalformaat, een gevelsteen in een zachte, lichte kleur, verwerkt in dunbedmetselwerk.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

POLO Architects i.s.m. BOB 361 Architects

Sint-Agatha-Berchem

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.