“Monumentaal, maar zonder te bruuskeren”

Stedelijke Academies Deinze

Het industriële verleden van Deinze, stad aan de Leie, vormt de setting voor de nieuwe inplanting van de Stedelijke Academies van Deinze. Academies in het meervoud, want één gloednieuw en een resem oude gebouwen omvatten vandaag verschillende disciplines, van dans tot tekenkunsten.

Deze reconversie houdt rekening met de pre-industriële context, maar ook met de uiteenlopende eisen qua akoestiek en functionaliteit. De daaruit resulterende nieuwbouw is een imposant volume dat van buitenaf een monumentaal dak toevoegt aan de andere, bijzondere daken in de omgeving — evenwel zonder te bruuskeren.

Waarom Arte Paars?

De nieuwbouw moest alle industriepanden errond in hun plooi doen vallen, maar kijkt ook verder, naar de oude silo’s en molens aan de overkant.

De grootste gemeenschappelijke deler die daaruit gedestilleerd kon worden, is de rode kleur van de kleiklinkers, die vandaag wordt doorgezet op de binnenkoer.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

WIT Architecten, Guido Geenen en Jan de Rop & Lens°Ass Architecten

Deinze

Wienerberger: referentie kleiklinkers: Kleiklinkerpark showroom, Londerzeel A12

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs in onze showrooms en laat u inspireren door de vele soorten en kleuren keramische klinkers. Ook in openlucht! Zo ziet u meteen hoe duurzaam onze kleiklinkers zijn.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.