Storende geluiden onderdrukken

“Sociaal project in een drukke, stedelijke context”

‘La Roue’ is een gebouw met 54 sociale lage-energiewoningen in Brussel. Het project is gesitueerd op een hoek in een drukke stedelijke context en bevindt zich tegenover een spoorweg. De ligging gaf aanleiding tot een volumetrie in 3 richtingen: twee zijden sluiten aan op de naburige gebouwen, een derde zijde werd uitgewerkt in een puntgevel.

Op het gelijkvloers bevinden zich onder andere de technische lokalen en de parking. Alle appartementen beschikken over een terras of een balkon. Aan de kant van de spoorweg werd uiteraard veel belang gehecht aan de akoestische isolatie en ook de speciale vorm van de balkons helpt om het geluid te onderdrukken. Het gebouw sluit qua architectuur en afwerking aan op de stedelijke context, terwijl de puntgevel als het ware een baken vormt, ook duidelijk zichtbaar vanuit de voorbijrijdende treinen.

Waarom Terca Groen Geglazuurd?

Het gebruik van deze glazuurbaksteen verwijst onder andere naar het thema treinen en reizen en de vele geëmailleerde reclameborden die men in een dergelijke omgeving frequent aantrof. De steenstrip werd ook gekozen omwille van zijn duurzaamheid en kleurenpalet. De watergroene glazuursteen op de topgevel past mooi bij de rozige tint van de geluidsschermen en de overheersend grijze tint van de rest van het gebouw.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Pierre Blondel Architectes

Brussel

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk