"Subtiel spel van volumes"

Strakke gezinswoning in het landelijke Besonrieux

In een wijk gedomineerd door eclectische bouwstijlen, springt deze woning in het oog omwille van haar scherpe hoeken en een fiere hedendaagse uitstraling. De soberheid van de volumes wordt onderstreept door evenwaardige vormen die uit de band springen.

Vooraan prijkt een grote zwarte wand onder een fijne bakstenen richel, meteen ook de enige plaats waar inkijk wordt geboden van aan de straatkant.

De achterkant wordt gedomineerd door een zwevend bakstenen volume, opgehangen boven een raampartij die een ongehinderd uitzicht biedt op het omliggende platteland. De raamkozijnen die zich om de hoeken heen vouwen, bieden tot slot openheid in de hoeken aan, helemaal tot aan de dakrand.

Waarom Terca Wasserstrich Special Grijs?

De horizontaliteit van de compositie wordt versterkt door de keuze voor deze baksteen. Er was nood aan een materiaal dat het spel van volumes kracht zou bijzetten, terwijl het ook een contrast zou vormen met de andere materialen dankzij de kleur en textuur.

De Wasserstrich Special Grijs verenigt als enige kandidaat al die troeven. Het benadrukt die horizontaliteit, de erg bleke kleur steekt mooi af bij het zwart en de subtiele, onregelmatige vorm zorgt voor een mooie spanning in combinatie met het strenge aluminium.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Producten

 

Stéphane Bellens, Haine-Saint-Pierre

Besonrieux

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.