Speelse metselwerkverbanden met claustra

“Strakke compacte woning met tijdloze uitstraling”

Op dit terrein bevond zich vroeger een oude woning die werd afgebroken en vervangen door een nieuwbouw. De strakke compacte woning is opgebouwd uit twee op elkaar geplaatste volumes. Op het gelijkvloers werd een overdekte buitenruimte geïntegreerd. Het volume op de verdieping is teruggetrokken aan één zijde.

Opvallend is de combinatie van horizontaal en verticaal metselwerk en de creatie van een claustra ter hoogte van de twee badkamers. De claustra laat voldoende licht binnenvallen maar waarborgt tevens de privacy. Onder de dakrand van het gelijkvloers werd als contrast een band in verticaal metselwerk uitgevoerd.

Bezande gevelsteen in wildverband

Er werd gewerkt met de Terca Agora Agaatgrijs Eco-brick, in wildverband verlijmd. Door de onderlinge verschillen in bezanding van de stenen krijgt het strakke volume een eerder speels karakter. De Terca Agora Agaatgrijs gevelsteen werd in eerste instantie gekozen omwille van zijn kleur en platte, langgerekte vorm. Een dergelijke lange en smalle steen versterkt immers mooi de horizontaliteit van het ontwerp.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Ir.-arch Karolien De Weerdt

Putte

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.