Bijzonder strakke vertaling van een klassieke typologie

“Vooraan eerder introvert, achteraan helemaal open”

De bouwheer zocht naar rust en ruimte na een hectische carrière. Deze plek vond hij in een landelijk gebied, omgeven door weilanden en met zicht op een kanaal. Het bouwvolume is, naar typologie van een langgevelhoeve, bewust strak gehouden. De volledige buitenschil werd uitgevoerd in geglazuurde tegelpannen in een wijnrode kleur.

De afwerkingdetails zijn in koper. Het buitenvolume is voorzien van gemotoriseerde luiken, zodat de woning volledig afgesloten kan worden. De voorzijde van de woning is introvert, zonder asociaal te zijn. Aan de achterzijde wordt het strakke volume doorbroken door een glazen uitbouw. Deze uitbouw maakt het mogelijk ten volle te genieten van het wijdse zicht.

Vertrouwd materiaal, verrassende toepassing

Het gebouw werd in zijn volledigheid ontworpen in één materiaal, de Koramic Tegelpan 301 Wijnrood geglazuurd. Het contrast tussen het zeer archetypische volume en het opvallende gevelmateriaal bepalen de sterkte van de architectuur.

Zowel het volume als het materiaal zijn tijdloos. Het materiaal van een gebakken dakpan is voor de hand liggend voor een hoeve, de specifieke toepassing van een glazuurlaag en de kleur daarentegen niet. En net dat maakt het interessant. De geglazuurde tegelpan leeft erg mee met het uur van de dag, het weer en de lichtinval.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.