Variatie aan plekken en behoud van groen

“Leesbaarheid van de ruimtes, geborgenheid en doorzichten naar de omgeving”

Het project betreft de uitbreiding van de kleuter- en lagere school GO! Het Laar in Zwijndrecht, ingebed tussen een spoorlijn aan de straatzijde en een natuurzone achteraan. Om het bestaande groen te vrijwaren werd beslist om te bouwen in een lange strook aan de straatzijde.

De nieuwbouw omvat een uitbreiding voor de lagere school, een nieuwe refter en een nieuw administratief gebouw. Administratie en refter bevinden zich in aparte volumes op het gelijkvloers, met daartussen een nieuwe toegang. De nieuwe klaslokalen komen op de verdieping. Tussen beide gelijkvloerse volumes ontstaat een semipublieke buitenruimte die ook dienst doet als overdekte speelplaats. De nieuwbouw wordt omzoomd door groen, en de verschillende functies richten zich hiernaar.

Gevelsteen met pit

Omwille van duurzaamheid, budget, maar vooral uitstraling werd het gebouw aan de buitenzijde als een bakstenen volume gezien. Daarbij werd geopteerd voor Terca Metropolis Aula Rood, een gevelsteen met pit die deels in verticaal stapelverband werd vermetseld.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

HASA-architecten, Muizen

Zwijndrecht

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.