“De woning als visitekaartje”

Optimaal contact tussen werkzone en leefruimte

De opdracht was om een praktische woning met een unieke uitstraling te ontwerpen. Dit laatste was zeer belangrijk omdat de woning voor de opdrachtgever, een interieurontwerpster, als visitekaartje moest dienen. Het zicht op het park voor het perceel werd bewaard, maar toch werd gezorgd voor voldoende afscherming voor het nabijgelegen appartementsgebouw.

Vooraan werd de woning vrij solide ontworpen. Achteraan is er veel connectie met de natuur via de talrijke glaspartijen. Zowel links als rechts wordt er licht en uitzicht gecreëerd door diverse uitsnitten. Op het gelijkvloers is er een halve patio met vijver terwijl er op de verdieping aan beide zijden een rechthoekige insnijding is. Via de patio is er optimaal contact tussen de werkzone en de leefruimte.

Een gevelsteen met een verhaal

Diverse gevelmaterialen werden onder de loep genomen. Uiteindelijk viel de keuze op de Terca Cassia Zwart Grafiet. Het ruwe esthetisch uitzicht en het productieverhaal droegen bij tot de keuze voor deze karaktervolle steen. Er werd gekozen om de hoeken van de gevel geschakeld te metsen en niet in verstek.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

De Lathauwer-Van Goethem

Aalst

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.