“Eigentijds harmonieus”

Van klassiek kantoorgebouw tot eyecatcher

Dit hoofdkantoor ligt middenin een rustige straat van typische woonhuizen met bakstenen gevels. Bij deze grondige renovatie werd ervoor gekozen om die stijl aan te houden en de nieuwe buitenschil ook in baksteen uit te voeren - weliswaar met de toevoeging van een opvallende, sculpturale eyecatcher. Het resultaat verleent het gebouw een zekere plasticiteit die op eigentijdse wijze in harmonie blijft met de omgeving. De spectaculaire patio in het hart van het gebouw doorbreekt de vrij gesloten gevels en zorgt voor veel daglicht en visueel contact tussen de kantoren onderling.

Waarom Terca Wasserstrich Special Grijs?

Het gebouw staat stevig verankerd op de site en rijst als het ware uit de bodem op. Dit effect wordt versterkt door de lange, smalle vorm van de lichtgrijze gevelsteen die de horizontaal gelijnde architectuur nogmaals onderstreept. Het zwarte buitenschrijnwerk en de vloeiende golven in aluminium vormen op hun beurt dan weer de verbinding tussen de achterliggende fabriek en het hoofdkantoor. Bovendien contrasteren de metalen curves perfect met de streng ogende bakstenen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Producten

 

Architectenburo Carryn & De Cort,  Antwerpen  en Cosmas Design, NL- Harderwijk

Hemiksem

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.