Verbindingsweg met belangrijke ontsluitingsfunctie in Duffel

“De perfecte steen voor een zone 30”

De Spoorweglaan loopt zo’n 2,5 kilometer als een bruin lint langs het station, het ziekenhuis, de school, sportterreinen en het zwembad van Duffel. Ze vormt de verbinding tussen twee belangrijke invalswegen en ontlast het verkeer in het centrum.

Voor de uitbreiding van de Spoorweglaan deed de gemeente Duffel een beroep op architectenbureau Bureau France. De Spoorweglaan vormt de verbinding tussen twee belangrijke invalswegen en heeft als doel de verkeersdrukte in Duffel centrum naar beneden te halen. Met zijn lengte van 2,5 kilometer langsheen onder meer het station, het ziekenhuis, de school, sporttereinen en het lokale zwembad mag je dit gerust de verkeersaorta van Duffel noemen. Logisch dus dat de gemeente daarbij veiligheid als één van de belangrijkste pijlers aanstipte. 

Waarom Arte Mastiek Zwart?

Het gebruik van verschillende materialen, met aard kleur als hoofdthema, geeft de snelheidszones aan. De gebakken bruine klinker is geschikt voor de zone 30 omwille van zijn kleurvastheid, kleinschaligheid en warmte. De zone 50 werd in een ander type bruine stenen aangelegd en de zone 70 in bruine beton. Het warme kleurenpalet wordt verrijkt met houtkleuren en blauwe hardsteen.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Bureau France, Marianne France, Lier

Duffel

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs in onze showrooms en laat u inspireren door de vele soorten en kleuren keramische klinkers. Ook in openlucht! Zo ziet u meteen hoe duurzaam onze kleiklinkers zijn.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.