Verrassende ommuring in Bocholt

In de buiten- en binnenruimte die hierdoor ontstaan schiep de architect sferen van intimiteit en beslotenheid door groen te laten afwisselen met een bestrating van gebakken klinkers.

Architect Egide Meertens wijkt met zijn benadering af van de klassieke Vlaamse kavelmodus. In een bebost gebied van Bocholt verbindt hij de woning en de perceelgrens op een creatieve manier, waardoor de ‘restruimte’ opgewaardeerd wordt.

Met de ommuring weet het project zich zowel vormelijk als stedenbouwkundig heel sterk te pro- fileren. In de buiten- en binnenruimte die hierdoor ontstaan schiep de architect sferen van intimiteit en beslotenheid door groen te laten afwisselen met een bestrating van gebakken klinkers. Naar de tuin toe creëerde architect Meertens een bemiddelende zone - een terras - tussen woning en groen. Het concept van deze woning roept verschillende kanttekeningen op wat de bevraging ten aanzien van het actuele wonen alleen maar ten goede komt. In elk geval is de geslotenheid van de compositie een signaal naar de buitenwereld en het beste bewijs dat architectuur op zijn minst een vorm van communicatie is.

Waarom Terca Caracterra Hectic?

De ruwe Terca Caracterra Hectic handvormsteen van de gevel wordt doorgetrokken naar de ommuring en het terras. Woning en perceelruimte zijn zo op een creatieve manier verbonden tot een vormelijke een- heid. De ommuring werkt als tweede woonschil en creëert een origineel gevoel van beslotenheid.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Egide Meertens Plus Architecten, Riemst

Bocholt

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.