Waterdoorlatende oprit in een ecologisch verantwoorde voortuin

“Groene en duurzame aanpak in een stedelijke context”

De opdrachtgevers bij dit project hadden de ouderlijke woning aangekocht en zeer grondig gerenoveerd met het oog op een energiezuinige en duurzame woning. In het verleden werd de gehele voortuin gebruikt als oprit en was deze over de gehele oppervlakte voorzien van betonnen klinkers. Het was de wens van de klant om ook dit deel van de woning duurzaam en ecologisch aan te pakken. Initieel werd gedacht om een karrenspoor aan te leggen. Maar door gebruik te maken van afzonderlijke klinkervakken in waterpasserende kleiklinkers kreeg deze voortuin een unieke en originele uitstraling.

De waterpasserende kleiklinkervlakken worden onderling van elkaar gescheiden door wintergroene bodembedekkers. Het deel van de voortuin dat niet werd ingenomen door de oprit is aangeplant met duurzame bloemrijke vaste planten die niet alleen voor een prachtige en kleurrijke uitstraling zorgen, maar bovendien ook een absolute meerwaarde vormen voor bijen en vlinders.

Waterpasserende kleiklinkers voor een natuurlijk uitzicht

De oprit werd uitgevoerd met de waterpasserende kleiklinker Passaqua Lotis. Met zijn beige-bruine en zandkleurige tinten die voor een natuurlijk uitzicht zorgen, vormde dit ook een verademing in de stedelijke en dicht bebouwde context. Klei was ook een groenere keuze dan de voormalige betonverharding.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

MYtuinarchitect, Yannick Meul

Sint-Niklaas

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.