"Van watertoren tot zwembadtoren"

Watertoren in Lembeek krijgt nieuwe bestemming.

De watertoren uit Lembeek staat er al sinds 1927, maar kreeg pas recent een nieuwe bestemming. Binnenkort wordt deze lichtjes schuin staande toren bewoond. Daarvoor werden de oorspronkelijke charmes van het oude gebouw gecombineerd met hedendaagse architectuur en een aantal bijzondere technieken. Zo kreeg de toren zelfs een binnenzwembad.

Waarom Terca Agora Zilvergrijs?

Aanvankelijk zouden trap en liftschacht in bruut bekiste beton worden uitgevoerd. Omwille van het kostenplaatje daarvan werd een meer dan waardig alternatief gevonden met deze grijze handvormsteen in een totaal willekeurige verlijmde setting. Net omwille van dit onregelmatige metselwerk, ontstond een aantrekkelijk reliëf dat een contrastrijk spel van licht en schaduw biedt.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Lens°Ass Architects, Bart Lens

Lembeek

Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

 

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.