Meer aandacht voor de zwakke weggebruiker

“De stadskern groener, aangenamer en veiliger maken”

Met de aanleg van de winkelwandellus tussen de Grote Markt en het Stationsplein van Sint-Niklaas wil de dienst mobiliteit de stadskern aantrekkelijker maken voor bewoners, zwakke weggebruikers en bezoekers, en dit volgens het Masterplan Publieke Ruimte. Het uitzicht van de straten wordt groener, lichter en fraaier. Zo zullen de mooie art-nouveau en art-deco panden in de wijk, en de parken door de aanleg van de winkelwandellus beter uitgelicht worden. 

In de buurt bevinden zich ook twee grote scholen met straten die niet fietsveilig waren. Met de winkelwandellus werd resoluut geopteerd voor een nieuwe aanleg van gevel tot gevel, voor vergroening van de straten met grote plantvakken en voor aangepast stadsmeubilair. 

Bestrating in harmonie met de Grote Markt 

Omdat de Grote Markt verhard is met kleiklinkers, werd ook bij dit project voor hetzelfde materiaal gekozen. Er werden twee soorten kleiklinkers geplaatst: de Authentica Dakota voor rijwegen en voetpaden en de waterpasserende Passaqua Eros voor de parkeervakken. Momenteel is ongeveer de helft van het project gerealiseerd.

 

Lees ook het artikel 'Radicaal nieuwe straatinrichting in functie van mobiliteits- en klimaatbeleid in Sint-Niklaas'. 

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Stad Sint-Niklaas

Sint-Niklaas

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.