“Zicht op een eindeloze zomer”

Wonen in een verkaveling met hoog vakantiegevoel

In een typische Vlaamse verkaveling, verscholen van de straat op een vergeten perceel in tweede bouwlijn, staat deze ruime gezinswoning die aanvoelt als een buitenverblijf. De inplanting en de vorm van de woning zorgen voor een zo groot mogelijke tuin, die toch een intiem karakter krijgt. De lijn tussen binnen en buiten vervaagt, waardoor er in dit huis geen eind lijkt te komen aan de zomervakantie. Daarom werden er grote schuifkaders gebruikt en lopen de materialen door van binnen naar buiten en omgekeerd.

De leefruimtes staan in directe open verbinding met elkaar, enkel en alleen onderbroken door het trapmeubel waar de haard in verwerkt zit. Die scheidt de woonkamer visueel van de leefkeuken, de motor van de woning. De vide brengt het zonlicht tot diep in de woning en maakt de link met de bovenverdieping. Al die open ruimtes versterken het onderlinge contact tussen de bewoners, al voorziet het ontwerp voldoende intieme plekken voor wie even wat ruimte voor zichzelf wil.

Waarom Terca Metropolis Colonia Zwart?

Deze woning vroeg om een steen met robuust karakter, die de monolitische en strak afgelijnde vormgeving toch een brute textuur zou geven. De donkere steen staat in contrast met het zachte hout van de gevel, de strakke aluminium ramen en de gladde vloeren in gepolierd beton.

Door zijn donkere tint houdt de steen de warmte van de zon goed vast, wat maakt dat de buitenruimtes ’s avonds een logische extensie van de leefruimtes worden; opnieuw een uiting van dat eindeloze vakantiegevoel.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Ir.-Arch. Tom Declercq

Mariakerke

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.