"Tweewoonst op de helling"

Woning met split-levels

Midden in het landelijke Gaasbeek, met een prachtig uitzicht op glooiende weilanden had de bouwheer een lapje grond voor een alleenstaande woning bemachtigd. Hij wilde er graag een tweewoonst op realiseren. ‘Modern van opzet, maar met een knipoog naar de landelijke omgeving’ was de opdracht. De aanwezige helling in het terrein gaf de doorslag om een woningtype met split-levels te ontwerpen.

Twee kubusvolumes ontmoeten elkaar op de helling. Het voorste volume heeft een meer gesloten karakter, het achterste volume is volledig opengewerkt. In het voorste volume zitten de inkom, keuken, badkamer en twee kinderslaapkamers. In het achterste volume vind je de leefruimte, een master bedroom en dressing terug. Beide volumes zijn gekoppeld via een vide die zowel in de gevel als in het dak van een glaspartij voorzien is. Een half ondergronds keldervolume vervolledigt de compacte woning.

Waarom Terca Linaqua Vino?

Er werd gewerkt met de brute, rood genuanceerde Terca Linaqua Vino als gevelsteen in combinatie met thermisch behandeld hout.

De Terca Linaqua Vino is een steen ‘met een hoek af’, de rode steen met paarsgrijze en oranje nuances varieert behoorlijk in vorm, waardoor een ruwe en dynamische gevel ontstaat. De verlijming en het wildverband versterken dat effect. Hoewel deze tweewoonst beduidend strakker is van vormgeving dan alle omringende bebouwing, zorgt het materiaalgebruik ervoor dat er geen volledige stijlbreuk is met de omgeving.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Licence to Build, Lennik

Gaasbeek

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.