Stedelijk bouwblok met toegang tot het binnengebied

“Gesloten wordt halfopen, met activatie van de steeg.”

Dit woningcomplex, bestaande uit een eengezinswoning en drie appartementen is perfect geïntegreerd in het stedelijke weefsel. Door zijn vorm en inplanting verwijst het project naar de vele pijpenkopjes in de buurt. Hiermee wordt de steeg geactiveerd en het sociale contact tussen de bewoners bevorderd.

Het betreft hier doorzonwoningen in een maximale connectie met de straat en met het steegje zelf, onder andere via plafondhoge ramen. De rustige gevel bestaande uit rijk geschakeerde bakstenen, bronzen balustrades en houten ramen geven de straat een nieuw elan. De afgeronde hoek van het hoekgebouw fungeert als landmark in de omgeving.

Subtiele contrasten en speelse verbanden

De architecten kozen voor de Terca Classo Brons Rustiek, een lichte steen met erg veel kleurschakeringen die een subtiel contrast biedt met de andere elementen in de gevels. In combinatie met tal van details zoals een bronzen brievenbus, verlichting en balustrades zorgt deze steen voor een zachte en rustige sfeer. Verschillende baksteenverbanden definiëren verschillende zones. Zo werd er gebruikgemaakt van een dambordpatroon beneden en een wildverband erboven waardoor de gevel een zeker reliëf krijgt.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

BUROBILL, Peggy Geens, Lien Moens, Kristien Vanmerhaeghe

Antwerpen

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.