“Bakstenen baken”

Wooneenheden met bakstenen patchwork langs de Rupel

Vlak bij het centrum van Boom, aan de oevers van de Rupel en in de nabijheid van een natuurgebied, wordt een nieuw, kwalitatief woonaanbod ontwikkeld. Daar waar de eerste generatie kleiputten ooit het landschap bepaalde, rijzen nu wooneenheden op die verschillende elementen van dat historisch patrimonium incorporeren in het geheel. 

Het ontwerp respecteert de schaal van de rijwoningen in de aangrenzende straat en speelt dankzij de gevelarchitectuur in op de modulering van de bestaande bebouwing. De gevels van het grootste volume zijn opgevat als een bakstenen rug rondom het gebouw, terwijl de gevels rond het binnen-gebied werden opengewerkt met terrassen voor een dynamisch gevelspel.

Waarom Terca Boomse Recup ongetrommeld

Baksteen presenteren in al zijn facetten, dat was de bedoeling. Dat mag u best letterlijk nemen: het geheel oogt als een patchwork van metselverbanden. In deze subtiele mozaïekstructuur kregen de voegen telkens een verschillende kleur en textuur mee. De gebruikte baksteen is een variatie op de rode Boomse Recupsteen, die de geschiedenis van Boom als bakermat van de baksteennijverheid benadrukt.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie
Producten
 

Abscis Architecten, Gent

Boom

Terca Boomse Recup ongetrommeld

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk