Heraanleg van een binnenkoer met zwemvijver

”Behouden van het ‘plein’-effect en de ‘vistas’"

Deze specifieke opdracht omvatte het herontwerp van een binnenkoer bij een U-vormige gerenoveerde hoeve en de inpassing van een zwemvijver. De binnenkoer vertoonde een helling van bijna 2 m en alle toegangen tot de stallen moesten bereikbaar blijven met voertuigen. Bijkomend werd erop toegezien dat het “plein”-effect van de binnenkoer behouden bleef.

Door een muur te plaatsen en de U-vorm van de hoeve visueel te sluiten, werd het karakter van de binnenkoer en de hoeve versterkt en de hellingsgraad wat verkleind. Dit alles zonder de ‘vistas’ te verliezen. Deze worden zelfs versterkt door de inplanting in de lengte van de zwemvijver in de richting van het dal.

Het karakter van een authentieke kleiklinker

De keuze voor de kleiklinker viel op Hortus Althea. Voor de architecten was het meteen duidelijk dat deze hard gebakken klinker optimaal het karakter en de kleurschakeringen van de “oude bestrating” benadert.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

janenlies. tuin en landschap

Mater

Hortus Althea kleiklinker

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.