Sky One. Brick Award 22 Category "Living together". a2o architecten. Outside view
© Stijn Bollaert
Erasmus University College. Brick Award 22 Category "Sharing public spaces". B-architecten. Outside view
© Lucid

Brick Award: Bekendmaking van de Genomineerden

Wenen, 7 oktober 2021 – Een recordaantal van 789 projecten uit 53 landen werd ingediend voor de Brick Award 22. De 10de Brick Award heeft het hoogste aantal inzendingen in zijn geschiedenis, wat de internationaliteit van deze architectuurprijs aantoont. De selectie voor de 50 genomineerde projecten in de vijf categorieën vond in de zomer plaats.

Bij de Brick Award zijn er vijf categorieën voorzien, waarbinnen telkens een categorieprijs wordt toegekend. Daarnaast is er ook nog één algemene winnaar. De winnende projecten in de vijf categorieën “Zich thuis voelen”, “Samen leven”, “Publieke ruimtes delen”, “Samen werken” en “Bouwen ‘outside the box’” en de algemene winnaar van de Award worden bekendgemaakt op de officiële Brick Award-ceremonie in Wenen, in juni 2022.

Voor de Brick Award 22 zagen we een sterke Europese focus. 34 van de 50 genomineerde projecten waren ingediend door Europese architecten, 12 zijn afkomstig van Aziatische bureaus en de lijst wordt vervolledigd door 4 Latijns-Amerikaanse nominaties.

“De ontwikkeling van de afgelopen jaren zet zich door, want de focus blijft behouden op grondstoffenefficiënt bouwen. Dit geldt zowel voor zeer innovatieve structuren als voor constructies die op traditionele wijze zijn gebouwd met lokale materialen en ambachtelijke technieken. Hergebruik is net zo aanwezig als het fantasierijke gebruik van bakstenen. Deze bijna speelse benadering leidt tot beknopte, memorabele ontwerpen. De weging van de verschillende categorieën is bijna in evenwicht, wat aantoont dat baksteen in alle typologische gebieden van het gebouw vertegenwoordigd is”, aldus Heimo Scheuch, CEO van Wienerberger AG.

 

Meer in detail worden de projecten op de shortlist ingedeeld in de volgende categorieën:

› Zich thuis voelen: 8 projecten
› Samen leven: 12 projecten
› Publieke ruimtes delen: 13 projecten
› Samen werken: 8 projecten
› Bouwen ‘outside the box’: 9 projecten

Alle 50 genomineerden zijn nu al te vinden op de website van de Brick Award: https://www.brickaward.com/

 

De jury werd gevormd door vijf internationaal bekende architecten: Ingrid van der Heijden/Nederland, architect en oprichter van Civic Architects , Jesper Gottlieb/Denemarken, architect en oprichter van Gottfried Paludan Architects, Tina Gregorič/Slovenië, architect en oprichter van Dekleva Gregorič Architects, Wilfried Kuehn/Duitsland, architect en oprichter van Kuehn Malvezzi, Brigitte Shim/Canada, architect en oprichter van Shim-Sutcliffe Architects in Toronto.

 

Alle geselecteerde projecten worden in de zomer van 2022 gepubliceerd in het Brick 22-boek.

 

Meer informatie over de Brick Award is te vinden op https://www.brickaward.com/  

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.