Reference photo new construction single family in Leuven
© Fotografie Hans Gorter, The Art of Living magazine

Keramische interieurs

Gebakken klei is puur, natuurlijk en authentiek. Het materiaal verdient dan ook een plek in het interieur, hetzij als gevelsteen, hetzij als kleiklinker. Het kan daar onder andere fungeren als bindteken met de aangrenzende of buitenruimte, als scheidingswand of als blikvanger.

Binnen wordt buiten

Tuinarchitectuur Otium, Dominic Christiaens, Brakel

Kleiner wonen is vandaag de boodschap. Van een ontwerper vergt dat de nodige creativiteit, want een beperkte woonoppervlakte moet meer dan ooit ruimtelijk en aangenaam zijn. Materiaalgebruik kan daartoe een steentje bijdragen. Door hetzelfde materiaal binnen en buiten te laten doorlopen, maakt u van een kleine binnen- en een dito buitenruimte een visueel doorlopend geheel, dat meteen veel meer ademruimte krijgt. U kunt bijvoorbeeld een bestrating in kleiklinkers laten doorlopen van buiten naar binnen, of eenzelfde gevelsteen voor de bekleding van de buiten- en binnenmuur gebruiken.

Mooie blikvanger

Cappelle Architects & Engineers, Boutersem

Een interieur moet spreken. Gevelstenen kunnen daarvoor als taal fungeren. Zij zijn beschikbaar in een rijke variëteit aan formaten, tinten en aspecten, en bieden tal van mogelijkheden tot grafische variatie door middel van metselwerkverbanden en reliëfingrepen. Dat resulteert in een grote veeltaligheid. U kunt bv. een bakstenen muur invullen als een abstract, geometrisch schilderij dat een ruimte een ongekende uitstraling geeft en, naargelang het gewenste effect, voor een rustpunt of voor een dynamisch accent zorgt.

Doordacht gescheiden

Architectenbureau Vansteenkiste, Hans Vansteenkiste, Oud-Heverlee

Gevelsteen is uiteraard ook uitstekend geschikt als materiaal voor scheidingswanden. Een claustra kan in dat geval de functies van afscheiding en verbondenheid met elkaar verzoenen. De transparantie kunt u naar believen milderen of versterken, afhankelijk van de functie van de ruimtes en het resultaat dat u wilt bereiken. Een intrigerende reliëfwerking in de wand scherpt dan weer de verbeelding, zeker als ze wordt ondersteund door een uitgekiende verlichting.

Van huis naar pakhuis

Dirk De Leeuw architects, Brussel/Bruxelles i.s.m. Diego Carrion en Cécile Grosjean

Muren in baksteen vormen ook een mogelijk recept als uw opdrachtgever streeft naar een industriële loftstijl, maar niet de middelen of mogelijkheden heeft om een stek in een oud baksteenpand met grote open ruimtes te verwerven. Een raak gekozen gevelsteen geeft een huis altijd een beetje de ziel van een pakhuis. Om ruimte te winnen, kunt u desgewenst steenstrips inzetten. Die kunnen visueel en esthetisch immers dezelfde kwaliteiten voorleggen als volle gevelstenen.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.