Reference photo new construction single family in Zandhoven
© Homesweethome-Nick Cannaerts

Waarom bakstenen en kleiklinkers ook in uw interieur thuishoren

Baksteen en kleiklinkers binnen gebruiken? Deze geslaagde interieurs tonen wat er zoal mogelijk is. We sommen ook de belangrijkste redenen op die baksteen en kleiklinkers geschikt maken voor interieurs.

We associëren baksteen en kleiklinkers eerst en vooral met buitengebruik. Ze zijn stevig, duurzaam en behouden hun uitzicht jarenlang. Al eeuwen vormen ze een vertrouwd zicht als gevelbekleding, en voor terrassen, paden en straten. Dat terwijl ze ondertussen ook voortdurend met hun tijd meegaan. Bakstenen en kleiklinkers werden altijd al gebruikt in interieurs. Denk bijvoorbeeld aan baksteen in industriële gebouwen en pakhuizen die nu tot lofts zijn omgebouwd. Maar de laatste jaren zien we ook steeds meer bakstenen en kleiklinkers opduiken in het interieur van nieuwbouwprojecten. En volledig terecht, bewijzen we hieronder.

De kracht van authentieke materialen

Naar het waarom van deze trend is het niet moeilijk gissen. We willen onze woningen verfraaien en personaliseren met tijdloze en warme elementen. Dan zijn natuurlijke materialen als baksteen en kleiklinkers een logische oplossing. Ze voegen stijl en karakter toe aan een woning. Het ruwe oppervlak en de natuurlijke textuur van kleiklinkers en bakstenen geven een extra dimensie aan het interieur. Die textuur kan subtiel en rustiek zijn of juist opvallend en artistiek, afhankelijk van de gekozen steen.

 

Kies voor een accentmuur

U kunt natuurlijk uw volledige interieur in baksteen uitvoeren, maar de meeste mensen zullen toch eerder kiezen voor een accentmuur in baksteen. De rest van de muren wordt gepleisterd en vervolgens geverfd of behangen. Die ene muur in baksteen vormt dan de kers op de taart. Bedenk daarbij dat u niet per se met volle baksteen moet werken. Steenstrips vormen een prima alternatief. Ze zijn amper 22 mm dik. Dat scheelt alweer in kostbare binnenruimte.

Reference photo new construction single family in Leuven
Reference photo new construction utility in Eksaarde

 

Alle stijlen zijn mogelijk

We zeiden het al, een baksteenaccent hoeft niet rustiek te zijn – maar het mag. Veel hangt af van het soort baksteen dat u kiest en hoe u die combineert met andere interieurelementen. Wilt u een landelijk interieur, ga dan voor lichte gevelstenen in uw keuken, inkomhal of slaapkamer. Een strak en modern interieur kan soms wat onpersoonlijk aandoen, maar met een donkere baksteen brengt u wat meer ziel in de woning. Een bohemian interieur fleurt op met een brickwall, misschien met hier en daar nog wat pleisterwerk voor extra sfeer.

 

Eenheid in de woning

Wat ook heel mooi kan werken, is het laten doorlopen van uw buitengevel binnenin de woning. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde stenen voor uw terrasmuur en de aanpalende muur van de woonkamer. In combinatie met grote ramen creëert u zo een doorlopend en ruim ogend geheel.

Dat is meteen ook een van de redenen om zowel binnen als buiten dezelfde kleiklinkers te gebruiken. We wonen compacter, maar de eenheid van materiaal doet aansluitende binnen- en buitenruimtes ruimer lijken. Zo kunt u uw terras naadloos laten overlopen in uw keuken of woonkamer met behulp van kleiklinkers.

 

Duurzame kwaliteit

Kleiklinkers en bakstenen zijn niet alleen mooi om naar te kijken en prettig om te voelen of om over te lopen. Ze zijn ook duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en goed bestand tegen slijtage. Bovendien hebben ze een uitstekende thermische massa. Dat betekent dat ze de warmte vasthouden en de energie-efficiëntie van een woning kunnen verbeteren. Door kleiklinkers en bakstenen te gebruiken in uw interieur, investeert u niet alleen in de schoonheid van uw leefruimtes, maar ook in de blijvende kwaliteit en waarde van uw woning.

 

Private landscaping in Evergem

Meer inspiratie voor uw interieur vindt u hieronder

Wienerberger: referentie kleiklinkers: Kleiklinkerpark showroom, Londerzeel A12

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs in onze showrooms en laat u inspireren door de vele soorten en kleuren keramische klinkers. Ook in openlucht! Zo ziet u meteen hoe duurzaam onze kleiklinkers zijn.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.