Website article image without BRICK22 logo - 1016 x 560 px
© Photo: Thomas Wrede

Neem deel aan de Wienerberger Brick Award 22!

Voor de Brick Award 2022 gaat Wienerberger op zoek naar uitstekende baksteenprojecten van over de hele wereld. Architecten, architectuurcritici en journalisten worden uitgenodigd om projecten in te sturen. De inschrijvingsperiode loopt van 11 januari tot 8 april 2021.

De Wienerberger Brick Award, die voor het eerst werd georganiseerd in 2004, is een tweejaarlijkse architectuurprijs die wordt uitgereikt aan bijzondere voorbeelden van moderne en innovatieve baksteenarchitectuur. In 2022 presenteert Wienerberger deze internationaal gevestigde award voor de tiende keer, en het doet hiervoor een oproep voor inzendingen. Projecten kunnen via een online tool worden ingediend door architecten, architectuurcritici en journalisten. 

Architectuurcritici, journalisten en architecten kunnen tot 8 april 2021 projecten indienen via www.brickaward.com

De Brick Award gaat gepaard met een prijzengeld van 7.000 euro voor één winnaar van de hoofdprijs (incl. categoriewinnaar) en 5.000 euro voor elk van de vier andere categoriewinnaars.


De awardcompetitie omvat vijf categorieën:

  • Feeling at home (een warme haard);
  • Living together (samenleven);
  • Working together (samenwerken);
  • Sharing public spaces (een openbare ruimte voor iedereen);
  • Building outside the box (buiten de lijntjes).


Met de Brick Award vestigt Wienerberger de aandacht op buitengewone voorbeelden van baksteenarchitectuur.

De laatste categorie is gericht op innovatieve concepten en manieren voor het gebruik van baksteen, nieuwe constructietechnologieën of het gebruik van op maat gemaakte bakstenen en originele versieringen in een project. Keramische producten moeten een significante rol spelen in het ingeschreven project, of het nu gaat om binnenmuurstenen, gevelstenen, dakpannen of kleiklinkers. Het gebruik van Wienerberger producten is geen noodzakelijke voorwaarde voor deelname. Speciale aandacht gaat uit naar hoe het project functionaliteit, duurzaamheid en energie-efficiëntie combineert. Een bijkomend criterium is dat het project in 2018 of later voltooid moet zijn, om zo de actualiteit te waarborgen.

Nadat de inschrijvingsfase op 8 april 2021 is afgesloten, zal een panel van architectuurjournalisten en critici het aantal inzendingen terugbrengen tot 50 projecten die zijn genomineerd voor de Wienerberger Brick Award 2022. Deze zullen in het najaar van 2021 worden bekendgemaakt op de website van de Brick Award, alsook op Instagram en Facebook. Vervolgens selecteert een internationale jury van architecten de 5 winnaars in de afzonderlijke categorieën alsook de winnaars van de hoofdprijs.

Een panel selecteert 50 projecten uit alle inzendingen, en deze zijn genomineerd voor de Brick Award.

De officiële Brick Award ceremonie vindt plaats in het voorjaar van 2022. 

Alle genomineerde projecten zullen gepubliceerd worden in het boek ‘Brick 22’.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.