• NL
  • WIE
 

Kleiklinkers voor huis en tuin en bestrating

Passaqua: de waterpasserende kleiklinker

In het marktsegment van hoogwaardig bestratingsmateriaal was er vraag naar kleiklinkers voor een waterdoorlatende verharding. Passaqua werd ontwikkeld door Wienerberger en zorgt ervoor dat water lokaal kan infiltreren in de bodem.

Passaqua met slimme afstandshouders

Passaqua
Passaqua
Passaqua is een strengpers kleiklinker met afstandhouders voor voegen van 6 mm breed. De kleiklinker zelf laat het water niet door, maar laat het “passeren” via de bredere voegen. Het voegaandeel van uw verhardingsproject met Passaqua is zo ongeveer 10% van de totale oppervlakte. Dat is minimaal vereist voor een waterdoorlatende verharding.

Passaqua is goed voor u en goed voor het milieu

Er zijn regionale en ook stedenbouwkundige voorschriften om regenwater op te vangen en te gebruiken of te laten infiltreren in de bodem. De Vlaamse regelgeving verplicht bijvoorbeeld de aanleg van een waterdoorlatende verharding voor oppervlakten groter dan 250 m2. Kiezen voor Passaqua kleiklinkers is dus de eenvoudigste oplossing. Dankzij de waterpasserende kleiklinkers infilteert het regenwater op een natuurlijke wijze in de bodem. Daardoor blijft de grondwatervoorraad beter op peil en wordt het overstromingsrisico ingeperkt.

Passaqua kleiklinkers zijn een slimme keuze

Duurzaam omspringen met regenwater is de verantwoordelijkheid van iedereen. Een natuurlijke infiltratie van regenwater in de bodem via waterpasserende kleiklinkers is een duurzame oplossing. De Passaqua kleiklinkers van Wienerberger zijn een slimme keuze:
  • Regenwater infiltreert ter plaatse in de bodem. Extra infiltratievoorzieningen zijn niet nodig.
  • Passaqua kleiklinkers zijn duurzaam, kleurvast, comfortabel en gemakkelijk te onderhouden.

De Passaqua kleiklinkers zijn verkrijgbaar in 4 kleuren

Passaqua
Passaqua
Passaqua is een onbezande strengpers kleiklinker en is verkrijgbaar in 4 kleuren:
terug naar boven