Campaign image Tradiva with hands
  • Internationaal erkende kwaliteitslabels
  • Verschillende milieulabels
  • 30 jaar garantie op vorstschade van uw dak

Garanties

Wienerberger staat al 200 jaar garant voor topkwaliteit, zowel van de keramische bouwproducten als de dienstverlening. Keramische bouwmaterialen gaan zo’n 150 jaar lang mee en zijn dus zeer duurzaam. Zeker met de gegarandeerde kwaliteit van Wienerberger.

CE-markering en BENOR

Onze keramische bouwproducten vallen onder een Europese productnorm. Dit wil zeggen dat ze een CE-markering dragen en dus ook moeten beantwoorden aan de gedeclareerde eigenschappen. Wij als fabrikant staan dan ook garant dat alle producten aan die eigenschappen voldoen.

Onder het BENOR kwaliteitslabel kunnen nog bijkomende eigenschappen gedeclareerd worden, waar wij als fabrikant garant voor staan.

 

Wat betekent dit voor u?

Wienerberger staat garant voor een conforme levering en u, de klant, wordt gevrijwaard voor gebreken (burgerlijk wetboek art 1641 tot 1649). Deze gebreken kunnen zichtbaar (gebroken stenen, misvormingen, scherven …) of onzichtbaar zijn (kalkpitten, vorstweerstand, drukweerstand …).

We spreken van een ‘gebrek’ als een product niet voldoet aan de verklaarde eigenschappen of als het niet overeenkomt met de meegeleverde stalen.

 

Hoe lang staan wij garant?

Zichtbare gebreken moeten onmiddellijk na een visuele controle gemeld worden. Deze melding moet zo snel mogelijk gebeuren na de levering. Professionele klanten krijgen 48 uur.

Onzichtbare gebreken kunnen niet zo snel opgemerkt worden. Daarom staan we 10 jaar garant voor dergelijke gebreken. Deze gebreken mogen niet inherent zijn aan het product.

 

Wat betekent “inherent aan het product”

Keramisch bouwmateriaal wordt gebakken uit natuurlijke grondstoffen. In de loop van de jaren krijgen deze producten een natuurlijke patine. Die manier waarop bakstenen verouderen, is bijvoorbeeld ‘inherent aan het product’.

Ook het ontstaan van mosvorming is daar een voorbeeld van. Alsook het mogelijk groen worden. Dit zijn natuurlijke fenomenen die onder andere te maken hebben met de porositeit en de oppervlaktebehandeling.

 

30 jaar garantie op vorstschade bij dakpannen

Naast de standaard 10 jaar garantie, bieden we ook nog een 30-jarige garantie op vorstschade op onze Koramic dakpannen. Hiermee zijn we uniek in de Belgische bouwsector, want bij vorstschade bekostigen wij de levering én de plaatsing van de nieuwe dakpannen.

Duurzaamheid

Duurzame ontwikkeling voorziet in de behoeften van de huidige generaties, zonder de behoefte van toekomstige generaties in gevaar te brengen. Wienerberger maakt er een erezaak van om keramische bouwmaterialen te ontwikkelen die onmiskenbaar het label ‘duurzaam’ verdienen.

Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

 

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.