landduin en ecologische gracht in Beerse

Wienerberger legt landduin en ecologische gracht aan in Beerse Absheide

Bron: 2B Connect nieuwsflits - Wienerberger op de bres voor biodiversiteit

We zijn trotse partner van 2B Connect! Samen met 25 andere partners zetten we ons in voor meer biodiversiteit op bedrijventerreinen in de grensregio België – Nederland.

Op onze site in Beerse zijn we bezig met de aanleg van een landduin en ecologische gracht als buffer tussen industrie en natuur.

Uit 2B Connect

In het kader van 2B Connect legt projectpartner Wienerberger een landduin en ecologische gracht aan als buffer tussen industrie en natuur. De zandige toplaag bovenop het landduin wordt over de volledige oppervlakte geënt met heidemaaisel. De ecologische gracht vangt hemelwater op van het bedrijventerrein en verzekert de aanwezigheid van natte biotopen.
Deze werken zorgen voor de ontwikkeling van leefgebieden van soorten die voor het gebied belangrijk zijn. De open, droge heidevegetaties op het landduin zijn geschikt voor heidesoorten als levendbarende hagedis, tengere pantserjuffer en heidesabelsprinkhaan. De natte biotopen in de gracht zijn potentieel geschikt voor poelkikker en vinpootsalamander. Concreet wordt er op de overgang tussen industrie- en natuurgebied een oppervlakte van ongeveer 1,1 ha ingericht tot waardevol natuurgebied.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.