Wedstrijd - Bouw een bijenhotel met de klas

Bouw samen met je klas een bijenhotel met resten van bouwmaterialen, maak er leuke foto's of een video van, en win een boekenbon t.w.v. €250! 

Hebben jullie op de speelplaats nog een stukje groen dat wel een leuke invulling kan gebruiken? Of leren jullie in de klas dit jaar over de (bloemetjes en) de bijtjes en zoek je nog een leuke bijpassende activiteit? Maak dan eens een bijenhotel met de klas! 

Van 15 september 2022 t.e.m. 14 mei 2023 organiseren we een wedstrijd voor scholen waarbij ze een boekenbon t.w.v. €250 kunnen winnen. We geven maar liefst 6 bonnen weg.

Bijen zijn van grote waarde voor het ecosysteem van de aarde; zo'n 80% van de planten is afhankelijk van de bestuiving van bijen... En met een bijenhotel help je de bijtjes om zich te kunnen voortplanten. Daarnaast is het ook heel leuk om al dat leven rond het hotel te kunnen waarnemen.

Uitleg over het (maken van) een bijenhotel en inspiratie vind je in de video. Ons voorbeeld is een vrij groot bijenhotel, het mag uiteraard ook veel kleiner. Alle beetjes helpen voor de bijtjes. 

Hoe deelnemen? 

  • Bouw samen met de klas een bijen-/insectenhotel met natuurlijke materialen en (oude) bouwmaterialen
  • Maak een originele video of enkele foto's van het bouwproces en het resultaat
  • Bezorg ons vóór 15 mei 2023 de foto's of de video via info@wienerberger.be of via een reactie op onze aankondiging van de wedstrijd op Facebook
  • De jury kiest de 6 origineelste foto's of video's uit en verwittigt de winnaars persoonlijk tegen 31 mei 2023. 

 

Veel succes!

 

Meer info in het wedstrijdreglement.

Deze wedstrijd is helaas afgelopen. Laat dat je zeker niet tegenhouden om toch aan de slag te gaan om een bijenhotel te bouwen. Hoe je dat kan doen, kan je zien in de video.


De winnende scholen zijn:

  • GVB De Verrekijker Rumbeke
  • Prizma Sint-Rafaël Izegem
  • VBS De Graankorrel Kruiseke
  • MPI Kompas Sint-Niklaas
  • TIHF De Maricolen Brugge
  • BLO De Torretjes Torhout

De winnaars worden persoonlijk gecontacteerd. 

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.