Brick mix met Artiza gevelstenen

Hoe kan ik mijn gevel nog persoonlijker maken? De Brick-mix

In uw zoektocht naar de juiste materialen voor uw nieuwbouw of renovatie spendeert u veel tijd samen met uw architect. Zeker voor de gevel, want deze zal iedereen te zien krijgen. U wenst kleuren of texturen te combineren? Aarzel niet en durf in overleg met uw architect verschillende gevelstenen of materialen te combineren!

Het idee dat een gevel uit één en dezelfde gevelsteen dient opgetrokken te worden, is niet meer van toepassing. Vandaag kan u verschillende kleuren, formaten en texturen gevelstenen combineren. Door het combineren van gevelstenen en materialen kan u subtiele of net heel erg uitgesproken accenten leggen in uw gevel.

 

Combineren binnen dezelfde familie gevelstenen

Een qua formaat en textuur gelijke soort gevelsteen wordt vaak in meerdere kleuren aangeboden. Durf daarom twee of drie kleuren te combineren voor uw gevel. Zo kan u bepaalde speelse accenten maken door het spelen met kleur. Vaak gemaakte combinaties zijn vlakken in de gevel van rode met zwarte gevelstenen met toon-op-toon voeg of verschillende vlakken in grijstinten.

Gevelstenen kunnen verschillende technische eigenschappen hebben binnen dezelfde familie. Belangrijk is om te controleren bij de fabrikant dat de verschillende gevelstenen met eenzelfde type van mortel verwerkt kunnen worden.

Dankzij de Brick-mix maakt u uw gevel uniek. Met de Brick-mix kunt u 4 verschillende Terca gevelstenen combineren.

Dankzij het efficiënte systeem van Wienerberger worden de bakstenen op de werf geleverd volgens uw kleurencombinatie. Zo kan de metser blijven doorwerken en moet hij niet van 4 verschillende palletten afnemen.

Spreek hierover met uw architect en kom samen in onze toonzaal werken op onze Brick-mix simulator; een handige tool waarmee de architect letterlijk een stukje van uw gevel bouwt in onze showroom. Zo weet u waar u aan toe bent. ​

 

Combineren van verschillende formaten van hoogtes van gevelstenen

Sommige formaten van hoogtes van gevelstenen kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met andere gevelstenen. Zo creëert u speelse accenten met de formaten, al dan niet in combinatie met kleuren. Indien u verschillende formaten gevelstenen wenst te combineren, stem dan zeker af met uw architect en de fabrikant van de gevelstenen.

 

Combineren met andere materialen

Durf te combineren met andere materialen zoals hout, pvc, glas, aluminium, koper ... Om een natuurlijke look te krijgen, kan u bijvoorbeeld hout en gevelstenen combineren. Deze twee natuurlijke materialen zorgen voor een mooi geheel. Wenst u een meer industriële, koele aanblik, combineer dan grijze of zwarte gevelstenen met metalen accenten. En zo is er voor elk wat wils.

 

Laat uw vrijheid niet beperken! Zoals u ziet, zijn er vele mogelijkheden op vlak van het combineren van gevelstenen. Zo is uw gevel steeds uniek. En als laatste, denk eraan, smaken verschillen. Laat uw ideeën dus niet beperken door wat anderen denken, want alles is mogelijk.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.