Overdreven voostelling (geen Wienerberger baksteen)

Hoe algen en mossen verwijderen?

Algen en mossen zijn een natuurlijk fenomeen, en groeien gemakkelijk op vochtige plaatsen met een matige temperatuur of bij matig zonlicht. Ze verdwijnen meestal ook weer op een natuurlijke manier, tijdens een periode van vriesweer of bij een warme, droge periode. De milde winters van de laatste jaren bezorgen ons echter de ideale groeiparameters voor algen. Hierdoor zijn op de meest uiteenlopende plaatsen en op verschillende soorten stenen, algen en mossen terug te vinden. Wilt u ze graag zelf verwijderen? Volg dan onderstaande stappen.

Stappenplan voor het verwijderen van algen en mossen

  1. Bevochtig het metselwerk om te beletten dat, bij het verwijderen van de algen, de groene kleur in de steen zou trekken.
  2. Verstuif een algendodend product op de muur. 
  3. Laat, afhankelijk van het gebruikte product, 15 tot 30 minuten inwerken. Let erop dat het zeker niet opdroogt!
  4. Spoel grondig na met zuiver water onder normale druk. Gebruik hiervoor dus geen hogedrukreinigiger. Wrijf indien nodig lichtjes met een borstel over de stenen.          

We raden aan om eerst een proef te doen op enkele stenen en het resultaat even af te wachten alvorens verder te werken. 

 

U twijfelt?

Bent u niet zeker of vreest u voor beschadiging van de gevel? Dan is het best om onze After Sales te contacteren. Dat kan op het nummer 056 24 95 16.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.