Referentie met Cassia
Referentie met Caracterra

Prijslijst gevelstenen voor particulieren

Keramiek is een investering in een duurzame gevel. 3 factoren zijn belangrijk om de prijs per vierkante meter gevelstenen te bepalen en te vergelijken.

Eerst en vooral: vergelijk prijzen van gevelstenen per vierkante meter (m²) en niet per individuele baksteen! Zo houdt u met alles rekening, ook met het verwerken van de stenen op de werf, transport, etc. Bij Wienerberger streven we er elke dag naar om met onze Terca keramische gevelstenen steeds een hoger niveau te bereiken op vlak van creativiteit, duurzaamheid en karakter.

 

3 factoren voor een doordachte beslissing

1. Formaat van de gevelsteen

Het formaat van een gevelsteen heeft een grote impact op het uitzicht van uw gevel. Grotere gevelstenen zijn bijvoorbeeld ideaal om een robuuste, monolithische look te creëren. Kleinere bakstenen geven dan weer meer ruimte om te spelen met kleuren en details in de gevel.

Wat de prijs betreft: van grotere gevelstenen zijn er minder nodig per m², de metser moet er dus minder verwerken en bijgevolg gaat het sneller vooruit. Een eenvoudig principe dat wel meespeelt in de prijs van uw gevel. Klinkt dit interessant? Hier vindt u een overzicht van de diverse formaten gevelstenen en collecties die wij aanbieden.

2. Complexiteit van het ontwerp

Samen met uw architect bepaalt u hoe uw gevel er moet uitzien. Als u een zekere complexiteit aan het ontwerp toevoegt, kan dit een impact hebben op de prijs per m² van de bakstenen. Denk bijvoorbeeld aan gevelontwerpen waarbij diverse gevelstenen gemengd worden of die een speciaal metselverband vereisen.

Ook het voegen van uw gevel is een element dat het geheel ofwel minder ofwel meer complex maakt. Stel dat u kiest voor een dunne voeg, of voor verlijmen of dunbedmortel. In dat geval hebt u meer bakstenen nodig per vierkante meter. Bij bepaalde voegtypes hoeft er niet meer opgevoegd te worden, wat de werken dan weer wat goedkoper maakt. Meer uitleg over voegwerk en voegtypes.

3. Stijl van de gevelsteen

Het uitzicht en de sfeer van een gevelsteen wordt voor een groot deel bepaald door het gebruikte materiaal en hoe de steen gevormd, gebakken of nabehandeld wordt.

Een voorbeeld: Wasserstrich gevelstenen worden ontkist met behulp van een laagje water, waardoor de natuurlijke kleur van de klei puur blijft en er een bijzondere textuur ontstaat, terwijl strengpersstenen een strak uitzicht hebben. De verschillende productiemethodes en nabehandeling hebben ook een invloed op de prijs van de stenen.

Om de taak te vereenvoudigen hebben wij onze collecties gevelstenen opgedeeld volgens hun stijl en productiemethode.

Keramiek is de slimme keuze

Uw gevel is zoals de omslag van een boek: het geeft een idee van wie of wat erachter schuilt. We weten dat deze keuze voor u belangrijk is. Het duurzame karakter en de vele keuze- en renovatiemogelijkheden van keramische gevelstenen, dat is slim kiezen.

Wienerberger staat naast u bij elke stap. Onze baksteencollecties helpen u al een heel eind op weg en u bent altijd welkom in één van onze showrooms. Daar zullen onze collega's samen met u zorgen voor een gevel waar u nooit op uitgekeken raakt!

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.