Verpakking van gevelstenen

Welke veiligheidstips voor de verpakking van gevelstenen?

We leveren vrijwel alle Wienerberger bakstenen op palletten, verpakt in krimpfolie en eventueel ombonden met een bindsnoer en/of staalbandjes. Wij waken over de kwaliteit van zowel de palletten als de krimpfolie. Belangrijk is echter om ermee rekening te houden dat beide aan kwaliteitsvermindering onderhevig zijn na enkele maanden opslag.

Bakstenen staan op een wegwerppallet of retourpallet

Zo’n pallet dient enkel voor horizontaal transport, dus nooit om de bakstenen naar boven te hijsen! Het ontladen van palletten moet dus zo dicht mogelijk bij de vrachtwagen gebeuren.

Veiligheidshalve is het ook niet toegestaan om verpakkingen rechtstreeks van de vrachtwagen op funderingsplaten of gewelven te plaatsen. Ze moeten eerst op een extra stabiele en voldoende veilige drager geplaatst worden, zoals een europallet, bodemplaat, transportkorf etc.

Palletten moeten altijd op een droge ondergrond opgeslagen worden om houtrot en bevuiling van de gevelstenen tegen te gaan.
 

Krimphoes heeft beperkte levensduur

Bakstenen worden verpakt in een krimphoes. Na lange blootstelling aan UV-stralen verkleurt de print en belangrijker: de folie zelf begint af te sterven. Daardoor wordt de verpakking broos en gaat die sneller scheuren. In dat geval brandt u er best extra folie omheen of voorziet u best het pak van transportriemen of snoerbanden.
 

Werfrisico’s

We wijzen erop dat de werfverantwoordelijke steeds zelf de risico’s moet inschatten bij het behandelen van pakken of palletten bakstenen. De wettelijke veiligheidsregels en normen moeten in acht genomen worden. Wienerberger neemt geen enkele verantwoordelijkheid op bij eventuele ongevallen.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.