Bezoek Wienerberger Beerse op Open Bedrijvendag 2019

Elke eerste zondag van oktober openen honderden bedrijven de deuren voor het grote publiek. Ook wij doen opnieuw mee! 

Bezoekt u op zondag 6 oktober de Wienerberger gevelsteenfabriek in Beerse, dan ontdekt u er het volledige productieproces in werking, vanaf de natuurlijke grondstoffen, het vormgeven, het drogen, het bakken tot het verpakken van de afgewerkte gevelstenen.

In tegenstelling tot wat men op het eerste zicht misschien denkt, is een Wienerberger gevelsteen een vrij complex product dat het resultaat is van jarenlange kennis en de inzet van de modernste technologieën. Tijdens een bezoek aan de fabriek volgt men het productieproces van een baksteen volgens het handvorm-procédé. De Wienerberger fabriek in Beerse stelt 150 werknemers te werk en is een toonbeeld op het vlak van automatisering. De fabriek, die jaarlijks instaat voor de productie van ca 210 miljoen waalformaten, is uitgerust met de laatste technieken op het vlak van processturing en -visualisatie.

Wienerberger, dat dit jaar zijn 200-jarig jubileum viert, streeft immers voortdurend naar optimalisaties en innovaties om de hoogste toegevoegde waarde te creëren voor zijn klanten. Tijdens het hele productieproces wordt rekening gehouden met mens, milieu en natuur. De natuurlijke kleiproducten van Wienerberger vormen de ideale bouwmaterialen voor mooie, duurzame en comfortabele woningen,  bedrijfsgebouwen, kantoren, scholen, ziekenhuizen, ... Ze worden aangeboden in een rijke variatie, zodat elke architectuur tot haar recht komt en een harmonieus geheel vormt. In welke stijl ook: klassiek, rustiek, eigentijds, ...

Tijdens Open Bedrijvendag kunnen de bezoekers aansluitend aan hun bezoek aan de fabriek ook terecht voor een hapje en een drankje in één van de wereldwijd vermaarde Spiegeltenten van de familie Klessens. De kinderen kunnen zich volop uitleven in het voorziene springkasteel. Wienerberger heeft zowel voor de tent als voor de catering en het springkasteel bewust ervoor gekozen samen te werken met lokale ondernemingen in de regio en het evenement op deze manier ook op een duurzame manier te organiseren. Ook voor de technische ondersteuning kan Wienerberger rekenen op de hulp van lokale ondernemingen. 

Praktisch

Open Bedrijvendag bij Wienerberger vindt plaats in onze fabriek in Beerse (Absheide 28 - 2340 Beerse) van zondag 6 oktober. U bent welkom onze fabriek te bezoeken van 10 tot 17u.

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.