Installing Leadax Roov

Hoe Wienerberger Leadax Roov plaatsen?

Wienerberger Leadax Roov kan op verschillende manieren worden geplaatst. De plaatsingsmethode is afhankelijk van de onderconstructie (hout, beton of staal), het type isolatie en/of de voorkeur van de dakdekker.

Mechanisch bevestigd in de overlap

Bij dit daksysteem wordt de Leadax Roov dakbaan mechanisch bevestigd in de overlap van de dakbanen aan de onderliggende dakconstructie. De overlappende naden worden aan elkaar verbonden met Leadax Roov Bio Bind. Aan het einde van de levensduur kan het platdakmateriaal volledig worden gerecycleerd.

  

Mechanisch bevestigd met LRS-stroken

De Leadax Roov dakbanen worden met Leadax Roov Bio Bind verbonden met een Leadax Roov LRS-strook, die vooraf mechanisch is vastgeschroefd aan de onderliggende dakconstructie. Aan het einde van de levensduur blijven enkel de smalle bevestigingsstroken achter op het dak die dan opnieuw gebruikt worden om de nieuwe Leadax Roov dakbaan te bevestigen.

  

Losliggend geballast

Bij dit daksysteem ligt de Leadax Roov dakbaan los op de dakconstructie. Een ballastlaag zorgt ervoor dat het daksysteem onder alle omstandigheden blijft liggen. Aan het einde van de levensduur kan het platdakmateriaal volledig worden gerecycleerd als grondstof voor de productie van nieuwe rollen.

   

Volledig verlijmd

De Leadax Roov dakbanen worden verlijmd op de ondergrond door een watergedragen lijm. De Leadax Roov Watergedragen lijm is een oplosmiddelvrije lijm, die na einde levensduur eenvoudig van de Leadax Roov dakbaan kan verwijderd worden met stoom. Zo kan het materiaal ook opnieuw volledig gerecycleerd worden.

   

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.