Reference photo new construction multi family in Aalst
Reference photo new construction multi family in Aalst

"Klavertje vier - Samen bouwen biedt heel wat voordelen"

Patricia Pissens. HAMBLOK-PISSENS architecten, Lebbeke

Het drukt de kostprijs en je kan afspraken maken en voorzieningen treffen voor later, als een van de bouwers minder goed te been zou zijn. Dat is wat in dit project gebeurde. Op een terrein van 35 are middenin het groen aan de rand van Aalst, waarop voorheen een vervallen boerderijtje stond, bouwde Etienne samen met zijn zoon Chris en dochter Leen een complex van vier woningen. Links en rechts van het compacte geheel bevinden zich de halfopen woningen van Chris en Leen. Centraal daartussen zit op het gelijkvloers een huurappartement dat aanpasbaar is aan een bewoner met een beperking. Daarboven heeft Etienne zijn duplexappartement.

Mediterrane sfeer

Architecte Patricia Pissens van HAMBLOK-PISSENS architecten, Lebbeke: “Op vraag van de bouwheren hebben we gekozen voor de lichte gevelsteen Agora Zilvergrijs. Om de zomerse tint en het massieve karakter van de gevels te benadrukken, werd de gevelsteen toon op toon opgevoegd.”

Toekomstbestendig

De woning is op en top voorbereid op de toekomst. Een stevige isolatie van 20 cm PIR voor muren en dak en 20 cm PUR voor de vloeren zorgt, in combinatie met de keramische gevel, voor een energetisch performante gebouwschil. Voor verse binnenlucht staat een ventilatiesysteem D met warmteterugwinning in. De alomtegenwoordige vloerverwarming wordt gevoed door geothermische warmtepompen die de bewoners ook voor koeling kunnen inzetten. Screens aan de linkerbuitengevels langs de tuinzijde voorkomen oververhitting op warme en zonnige zomerdagen. Dat alles levert een E-peil 37 op. En een zonnige thuis voor vier gezinnen natuurlijk.

 

De woningen delen een gemeenschappelijke kelder van 343 m² met onder meer 8 parkeerplaatsen. Verder staan ze compleet los van elkaar, met elk hun eigen ingang en tuin. Aan de voorzijde beschikt elke woning ook over een private parkeerruimte.”

Patricia Pissens-Lebbeke en eigenaar
© Patricia Pissens. HAMBLOK-PISSENS

Uw verhaal delen?

Wenst u als architect uw verhaal over gerealiseerde projecten met Wienerberger materialen te delen? Laat het ons weten!