Benovatie website

Volg uw ideale BENOvatietraject op mijnBENOvatie.be

Gewoon renoveren of liever BENOveren? Bij een BENOvatie spaart u niet enkel het milieu, maar geniet u ook van meer wooncomfort, van een gezonder binnenklimaat, van een aanzienlijk lagere energiefactuur en van een woning die er een stuk mooier uitziet. Ook de verhuur- of verkoopprijs gaat omhoog. Surf naar mijnBENOvatie.be om uw ideale BENOvatietraject uit te stippelen.

5 BENOvatiestappen

Het meest gebruikelijke BENOvatietraject bestaat uit de BENOvatie van:

  1. Het dak
  2. De buitenmuren
  3. Het glas, de ramen en de deuren
  4. De vloer 
  5. De ‘technieken’: : verwarming en sanitair warm water, ventilatie, stroomopwekking,
        rationeel energiegebruik, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.

Het is doorheen deze 5 BENOvatiestappen dat de website www.mijnBENOvatie.be de Vlaamse kandidaat-BENOveerder gidst. Bij elk van die stappen vindt u een schat aan informatie over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, plaatsers en verdelers, premies, financieringsadvies enz.

Op www.mijnBENOvatie.be worden trouwens niet alleen de isolatieoplossingen en -mogelijkheden bij elke BENOvatiestap besproken. Ook aan bijvoorbeeld luchtdichting of zonwering wordt de nodige aandacht besteed. Zonder de vele mogelijke afwerkingen – zowel binnen als buiten, zowel in gips, baksteen, zink, pvc als vezelcement – te vergeten. En met tal van tips om – zelfs als je woning al volledig geBENOveerd zou zijn – verstandig met energie om te gaan.

www.mijnBENOvatie.be is niet alleen de eerste website die u als Vlaamse kandidaat-BENOveerder toelicht hoe u kan BENOveren. Het is ook de meest volledige, want de site preciseert van A tot Z hoe een logisch BENOvatietraject kan worden gevolgd.

Vlaanderen BENOveert

BENOveren staat voor ‘beter renoveren’. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

Wie op lange termijn denkt en zoveel mogelijk voordeel uit zijn renovatiewerken wil halen, begint best nu al te BENOveren in plaats van ‘gewoon’ te renoveren. Want hoe sneller u BENOveert, hoe sneller u profiteert van de vele voordelen die een geBENOveerde woning te bieden heeft.

Unieke samenwerking

MijnBENOvatie.be is het resultaat van een ongeziene samenwerking tussen verschillende marktleiders uit de Belgische bouwsector – zelfs ‘concurrenten’ van elkaar – die de handen in elkaar sloegen om de ‘Ik BENOveer’-campagne van de Vlaamse Overheid te ondersteunen.

www.mijnBENOvatie.be werd gerealiseerd i.s.m. AXA Bank, BWT, Deceuninck, Gyproc, ISOVER, Niko, Recticel Insulation, Renson, Saint-Gobain Building Glass, Soudal, Velux, Viessmann, VMZINC en Wienerberger. Zij sluiten zich als voorlopers aan bij de Ik BENOveer-campagne van de Vlaamse overheid om de voordelen en principes van renoveren volgens de ambities van het Renovatiepact 2050 bij kandidaat-verbouwers nu al bekend te maken. 

Volg het initiatief op https://www.facebook.com/MijnBENOvatie.be/

Magazine BENO

Magazine BENO 2019

Inspiratiemagazine voor de ‘betere renoveerder’

Is uw woning aan renovatie toe, doe het dan in één keer goed, en BENOveer in plaats van gewoon te renoveren. Dat is de rode draad doorheen het magazine BENO. Ga resoluut voor ‘future proof’, zodat uw huis nu al beantwoordt aan de energieprestatie-eisen van morgen. Hoe sneller u eraan begint, hoe sneller u profiteert van de vele voordelen van een geBENOveerde woning. 

Vraag BENO gratis aan

BENO 2019 kan online worden doorbladerd en gedownload of per post aangevraagd via www.BENOmagazine.be.

Meer renovatietips?

U hebt renovatieplannen maar wenst meer informatie in te winnen? Dan bent u hier op de juiste plaats. In dit dossier behandelen en beantwoorden we prangende vragen over renoveren. Lees er dus alles over.

Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze gevelstenen. Bekijk ze, neem ze vast en voel uw toekomstige gevel.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk