Benovatie website

Volg uw ideale BENOvatietraject op mijnBENOvatie.be

Gewoon renoveren of liever BENOveren? Bij een BENOvatie spaart u niet enkel het milieu, maar geniet u ook van meer wooncomfort, van een gezonder binnenklimaat, van een aanzienlijk lagere energiefactuur en van een woning die er een stuk mooier uitziet. Ook de verhuur- of verkoopprijs gaat omhoog. Surf naar mijnBENOvatie.be om uw ideale BENOvatietraject uit te stippelen.

5 BENOvatiestappen

Het meest gebruikelijke BENOvatietraject bestaat uit de BENOvatie van:

  1. Het dak
  2. De buitenmuren
  3. Het glas, de ramen en de deuren
  4. De vloer 
  5. De ‘technieken’: : verwarming en sanitair warm water, ventilatie, stroomopwekking,
        rationeel energiegebruik, waterbehandeling en regenwaterrecuperatie.

Het is doorheen deze 5 BENOvatiestappen dat de website www.mijnBENOvatie.be de Vlaamse kandidaat-BENOveerder gidst. Bij elk van die stappen vindt u een schat aan informatie over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, plaatsers en verdelers, premies, financieringsadvies enz.

Op www.mijnBENOvatie.be worden trouwens niet alleen de isolatieoplossingen en -mogelijkheden bij elke BENOvatiestap besproken. Ook aan bijvoorbeeld luchtdichting of zonwering wordt de nodige aandacht besteed. Zonder de vele mogelijke afwerkingen – zowel binnen als buiten, zowel in gips, baksteen, zink, pvc als vezelcement – te vergeten. En met tal van tips om – zelfs als je woning al volledig geBENOveerd zou zijn – verstandig met energie om te gaan.

www.mijnBENOvatie.be is niet alleen de eerste website die u als Vlaamse kandidaat-BENOveerder toelicht hoe u kan BENOveren. Het is ook de meest volledige, want de site preciseert van A tot Z hoe een logisch BENOvatietraject kan worden gevolgd.

Vlaanderen BENOveert

BENOveren staat voor ‘beter renoveren’. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde.

Wie op lange termijn denkt en zoveel mogelijk voordeel uit zijn renovatiewerken wil halen, begint best nu al te BENOveren in plaats van ‘gewoon’ te renoveren. Want hoe sneller u BENOveert, hoe sneller u profiteert van de vele voordelen die een geBENOveerde woning te bieden heeft.

Unieke samenwerking

MijnBENOvatie.be is het resultaat van een ongeziene samenwerking tussen verschillende marktleiders uit de Belgische bouwsector – zelfs ‘concurrenten’ van elkaar – die de handen in elkaar sloegen om de ‘Ik BENOveer’-campagne van de Vlaamse Overheid te ondersteunen.

www.mijnBENOvatie.be werd gerealiseerd i.s.m. AXA Bank, BWT, Deceuninck, Gyproc, ISOVER, Niko, Recticel Insulation, Renson, Saint-Gobain Building Glass, Soudal, Velux, Viessmann, VMZINC en Wienerberger. Zij sluiten zich als voorlopers aan bij de Ik BENOveer-campagne van de Vlaamse overheid om de voordelen en principes van renoveren volgens de ambities van het Renovatiepact 2050 bij kandidaat-verbouwers nu al bekend te maken. 

Volg het initiatief op https://www.facebook.com/MijnBENOvatie.be/

Waarmee kan jij het meest energie besparen?

Ontdek het met de BENOvatietest!

De energieprijzen swingen de pan uit. Toch kan je je energiefactuur drastisch verlagen! Door je woning zo snel mogelijk energiezuinig te renoveren. Geen idee hoe daaraan te beginnen? Doe dan meteen de BENOvatietest. Zo ontdek je waar je woning energie verspilt, welke ingrepen mogelijk en dringend zijn, en welke aanpassingen nog even kunnen wachten.

Magazine BENO 2024

BENOveren is actueler dan ooit

Waarom BENOveren in plaats van renoveren? Hoe kan je je woning behalve energiezuinig ook slim, comfortabel, kwaliteitsvol, gezond en aantrekkelijk maken? En hoe pak je dat alles op de meest kosteneffectieve manier aan? Kandidaat-renoveerders vinden heel wat van hun vragen beantwoord in de nieuwste editie van gratis magazine BENO

Vraag BENO gratis aan

BENO 2024 kan online worden doorbladerd en gedownload of per post aangevraagd via www.BENOmagazine.be.

Magazine BENO 2023

Informatie en inspiratie voor de 'betere renoveerder'

De energieprijzen gaan door het dak. En het ziet er niet naar uit dat ze snel zullen dalen. Deskundigen verwachten dat de factuur voor gas en elektriciteit nog jarenlang erg hoog zal blijven. Op lange termijn hebben we maar één optie: ons verbruik drastisch naar beneden halen. Dat maakt BENOveren – renoveren met de klemtoon op energiezuinige maatregelen – interessanter dan ooit.

Ook moet sinds 1 januari van dit jaar iedereen die een huis of appartement met een label E of F koopt, binnen de 5 jaar de energiescore verhogen tot minstens label D. In 2028, 2035 en 2040 wordt die renovatieverplichting nog strenger. De Vlaamse overheid wil immers dat tegen 2050 alle Vlaamse woningen het A-label halen. Ook dat maakt BENOveren belangrijker dan ooit.

Maar hoe doe je dat concreet: Beter rENOveren? Dat leer je op www.mijnBENOvatie.be en dat lees je in de nieuwste editie van BENO, het gratis magazine dat elk jaar verschijnt met de steun van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) en dat zowel wil motiveren als inspireren. 

Vraag BENO gratis aan

BENO 2023 kan online worden doorbladerd en gedownload of per post aangevraagd via www.BENOmagazine.be.

Magazine BENO 2022

De energieprijzen exploderen. Hoog tijd om te BENOveren.

BENOveren =  renoveren met de klemtoon openergiezuinige maatregelen. Maar hoe doe je dat? Dat lees je indenieuwste editie van BENO, het gratis magazine dat elk voorjaar verschijnt met de steun van het Vlaams Energie-en Klimaatagentschap (VEKA) en dat zowel wil motiveren als inspireren. 

Vraag BENO gratis aan

BENO 2022 kan online worden doorbladerd en gedownload of per post aangevraagd via www.BENOmagazine.be.

Magazine BENO 2021

BENOveren? Laat je inspireren!

Als je energiezuinig wil renoveren, welke premies kan je dit jaar aanvragen? Wat is de link tussen de lucht binnenshuis en het risico op gezondheidsklachten en coronabesmetting, en hoe kan je dat risico zo klein mogelijk houden? Waarom is een goed geïsoleerde, luchtdichte bouwschil zo belangrijk? Welke kosten komen er bovenop de aankoopprijs van een woning of appartement? Kandidaat-renoveerders krijgen heel wat van hun vragen beantwoord in de nieuwste editie van het gratis magazine BENO. BENO 2021 geeft je opnieuw heel wat inspiratie en informatie over hoe je je BENOvatie het best aanpakt. 

Vraag BENO gratis aan

BENO 2021 kan online worden doorbladerd en gedownload of per post aangevraagd via www.BENOmagazine.be.

Magazine BENO 2020

Inspiratiemagazine voor de ‘betere renoveerder’

Waarom BENOveren in plaats van renoveren? Hoe kan u uw woning behalve energiezuinig ook slim, comfortabel, kwaliteitsvol, gezond en aantrekkelijk maken? En hoe pakt u dat alles op de meest kosteneffectieve manier aan? Kandidaat-renoveerders vinden heel wat van hun vragen beantwoord in de nieuwste editie van magazine BENO, een initiatief waarmee tal van belangrijke actoren uit de Vlaamse verbouwsector de Ik BENOveer-campagne van het Vlaams Energieagentschap ondersteunen. Dit gratis magazine wordt vanaf nu tot eind 2020 op meer dan 100.000 exemplaren verspreid. 

Vraag BENO gratis aan

BENO 2020 kan online worden doorbladerd en gedownload of per post aangevraagd via www.BENOmagazine.be.

Meer renovatietips?

U hebt renovatieplannen maar wenst meer informatie in te winnen? Dan bent u hier op de juiste plaats. In dit dossier behandelen en beantwoorden we prangende vragen over renoveren. Lees er dus alles over.

Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze gevelstenen. Bekijk ze, neem ze vast en voel uw toekomstige gevel.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

 

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.