PLS 500
PLS verlijmen

PLS 500: hoger rendement dankzij lijmsysteem & formaat

  • Efficiënt formaat
  • Verhoogd rendement
  • Beschikbaar in 2 druksterktes
  • Eenvoudig verlijmen
  • Ergonomische handgrepen

De lengte van maar liefst 500 mm en de hoogte tot 249 mm zorgen in combinatie met een eenvoudige lijmtechniek voor een verhoogd rendement.

Wanneer rendement belangrijk is

  • Lengte: 500 mm
  • Hoogte tot 249 mm
  • Breedte tot 188 mm
  • Perfect vlakgeslepen voor een lijmvoeg van ca.1 mm
  • 2 ergonomische handgrepen voor snelle plaatsing
 
 
Verwerking

Lijmsteen

Lengte (mm)

500

Breedte (mm)

100-138-188

Hoogte (mm)

134-184-249

2 druksterktes: 10N/mm² en 15N/mm²

De PLS 500 bestaat in 2 druksterktes: 10N/mm² en 15N/mm². Deze snelbouwstenen kunt u als constructief metselwerk gebruiken voor gebouwen met 2 à 3 bouwlagen.

 
 
Type

PLS 500

Druksterkte [N/mm²]

10-15

Densiteit [kg/m³]

850

Lambda ui [W/mK]

0,26

Porotherm Lijm-Systeem en Dryfix, hoe werkt het?

Bij het Porotherm Lijm-Systeem wordt de lijmmortel met een speciale rolbak aangebracht op de vlakgeslepen legvlakken van de snelbouwstenen. Hierdoor heeft de gecertificeerde aannemer, na het aanbrengen van de lijm, beide handen vrij om stenen met een groter formaat te plaatsen. De lijm droogt ook veel sneller dan klassieke mortel en zorgt voor minder afval. Bovendien kan de speciale lage-temperatuurlijmmortel ook bij vriestemperaturen tot 0°C verwerkt worden.

Met Porotherm Dryfix ontwikkelden we een baanbrekende bouwtechniek. Geen mortel of lijmmortel meer aanmaken. Geen rolbakken of mortelkuipen meer bevuilen. Gewoon Dryfix extra met het spuitpistool aanbrengen en u kunt meteen stenen plaatsen. De lijm droogt ook heel snel, waardoor de dag nadien direct verder gebouwd kan worden of meteen vloerplaten kunnen geplaatst worden. Bovendien kan de lijm ook bij vriestemperaturen tot – 5°C verwerkt worden.

Lees meer over het Porotherm Lijm-Systeem en Porotherm Dryfix.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.