PLS Lambda
Pas zetten van PLS Lambda

PLS Lambda: hoger rendement en betere isolatie

TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR

  • Verhoogd rendement
  • Goede isolatie
  • De oplossing voor veel bouwknopen
  • Ergonomische handgrepen
  • Minder werfvoorbereiding nodig

Met een lambdawaarde van 0,185 W/mK behoort deze snelbouwsteen tot de isolerende laag van de gebouwschil, waardoor heel wat bouwknopen meteen opgelost zijn.

Waardoor een hoger rendement?

Het formaat (vooral de lengte van 500 mm) en de verwerkingsmethoden (Porotherm Lijm-Systeem en Porotherm Dryfix) zorgen voor een hoger rendement op de werf. Dankzij de ergonomische handgrepen gaat het verwerken van deze snelbouwstenen nóg een stukje vlotter.

Verwerking

Lijmsteen

Lengte (mm)

500

Breedte (mm)

100-138-188

Hoogte (mm)

134-184-249

Waardoor een betere isolatie?

Het perforatiebeeld van de PLS Lambda snelbouwstenen ziet er anders uit: perforaties worden in de lengte geplaatst. De perforatiegraad (de verhouding tussen volume lucht en keramiek) blijft echter ongewijzigd. Deze combinatie zorgt voor een even grote druksterkte én voor een lagere warmtegeleidingscoëfficiënt (lambdawaarde van 0,185 W/mK).

Kort samengevat: deze snelbouwstenen hebben een standaard druksterkte mét een verhoogd isolerend vermogen, doordat ze minder warmte doorlaten.
 

Porotherm Lijm-Systeem en Dryfix, hoe werkt het?

Bij het Porotherm Lijm-Systeem wordt de lijmmortel wordt met een speciale rolbak aangebracht op de vlakgeslepen legvlakken van de snelbouwstenen. Hierdoor heeft de gecertificeerde aannemer, na het aanbrengen van de lijm, beide handen vrij om stenen met een groter formaat te plaatsen. De lijm kan bovendien verwerkt worden bij vriestemperaturen tot -5°C en droogt ook veel sneller dan klassieke mortel en zorgt voor minder afval.

Met Porotherm Dryfix ontwikkelden we een baanbrekende bouwtechniek. Geen mortel of lijmmortel meer aanmaken. Geen rolbakken of mortelkuipen meer bevuilen. Gewoon Dryfix extra met het spuitpistool aanbrengen en u kunt meteen stenen plaatsen. De lijm droogt ook heel snel, waardoor de dag nadien direct verder gebouwd kan worden of meteen vloerplaten kunnen geplaatst worden.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt