PLS 500
PLS verlijmen

PLS Newton: bouwen tot 6 bouwlagen hoog

Er was al langer vraag van de bouwprofessionals naar een toepassing van Porotherm lijmstenen voor hogere bouwconstructies. Wienerberger blijft innoveren en ontwikkelde PLS Newton.

 

Twee formaten met verhandelbaar gewicht

Uitzonderlijke synergie tussen het lichte gewicht en de hoge druksterkte.
Compatibel met andere stenen uit het PLS assortiment.

 
 
 
Verwerking

Lijmsteen

Lijmsteen

Lengte (mm)

500

300

Breedte (mm)

138

188

Hoogte (mm)

249

249

Gewicht (kg/steen)

16

13

Druksterkte: 25N/mm² met uitmuntende muurdruksterkte

De PLS Newton bestaat in 1 druksterkte: 25N/mm². Het perforatiebeeld en zijn samenstelling is echter zo geoptimaliseerd dat de karakteristieke muurdruksterkte (8,5N/mm²) 29% hoger is dan uit berekening zou volgen. Bovendien is die steen BENOR gekeurd, waardoor nog hogere rekenwaardes kan worden gebruikt in het ontwerp. Deze snelbouwsteen kunt u als constructief metselwerk gebruiken voor gebouwen tot 6 bouwlagen hoog.

 
 
Type

PLS Newton

Druksterkte [N/mm²]

25

Densiteit [kg/m³]

925

Lambda ui [W/mK]

0,26

Porotherm Lijm-Systeem en Dryfix, hoe werkt het?

Bij het Porotherm Lijm-Systeem wordt de lijmmortel met een speciale rolbak aangebracht op de vlakgeslepen legvlakken van de snelbouwstenen. Hierdoor heeft de gecertificeerde aannemer, na het aanbrengen van de lijm, beide handen vrij om stenen met een groter formaat te plaatsen. De lijm droogt ook veel sneller dan klassieke mortel en zorgt voor minder afval. 

Met Porotherm Dryfix ontwikkelden we een baanbrekende bouwtechniek. Geen mortel of lijmmortel meer aanmaken. Geen rolbakken of mortelkuipen meer bevuilen. Gewoon Dryfix extra met het spuitpistool aanbrengen en u kunt meteen stenen plaatsen. De lijm droogt ook heel snel, waardoor de dag nadien direct verder gebouwd kan worden of meteen vloerplaten kunnen geplaatst worden. Bovendien kan de lijm ook bij vriestemperaturen tot – 5°C verwerkt worden.

Lees meer over het Porotherm Lijm-Systeem en Porotherm Dryfix.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.