Single product shot of a SonicStrip

Akoestische isolatie

Op basis van verschillende testprogramma’s en onderzoeken ontwikkelden we principeoplossingen om akoestische isolatie verder te optimaliseren. Geluidsoverlast doet afbreuk aan ons leefcomfort en op termijn ondermijnt het zelfs onze gezondheid. Het is dan ook logisch dat akoestische isolatie een aandachtspunt geworden is bij het bouwen en verbouwen.

Onze oplossingen na grondig onderzoek

Samen met het WTCB en KU Leuven deed Wienerberger heel wat onderzoek naar akoestische oplossingen met keramische binnenmuurstenen. We testten niet enkel de materialen, maar de volledige wandopbouw en omloopwegen als systeem tussen twee woonvertrekken zoals het geval is bij gemene muren en in de appartementsbouw.

 Het resultaat van al deze onderzoeken zijn principeoplossingen om afhankelijk van de toepassing te voldoen aan normaal of verhoogd akoestisch comfort:

  • ‘Massa-veer-massa’-principe: 2 wanden in keramische snelbouwstenen zorgen voor de massa, tussen de wanden bevindt zich een soepele minerale mat, door gebruik te maken van dit principe worden  de trillingen van het geluid geabsorbeert en gedempt. Op die manier kan met dit relatief licht bouwmateriaal toch een hoge akoestische isolatie bekomen worden.
  • SonicStrip: akoestisch isolerende muurstroken onderaan en bovenaan de muren zorgen voor trillingsvrije koppelingen tussen vloer, wand en plafond.
  • SonicPin: akoestische spouwhaak die trillingsvrije koppelingen mogelijk maakt tussen twee metselwanden.
     

Reeds erkend met prestigieuze prijzen

Wienerberger kreeg voor onze akoestische systeemoplossing onder andere de ‘Innovatieprijs Technologie’. Dit is een erkenning van de ‘Belgian Building Awards’.

Maar hiermee stoppen we niet. We blijven continu zoeken naar nog meer en nog efficiëntere materialen ter bevordering van het akoestisch comfort.

Meer informatie alsook een technische handleiding vindt u in de onderstaande downloads. U bent uiteraard ook steeds welkom in onze showrooms of u kunt vrijblijvend contact opnemen met onze technische dienst.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.