Residents of the Duurzame Wijk - Family

Thermisch comfort

Winter en zomer een behaaglijke binnentemperatuur

Duurzaam wonen is in de eerste plaats comfortabel en gezond wonen. Om het gewenste comfortniveau te bereiken, wordt er bijzondere aandacht besteed aan thermisch en akoestisch comfort, binnenluchtkwaliteit, levenslang wonen en toegankelijkheid. Thermisch comfort betekent dat de binnenruimte van een woning of gebouw in de winter warm genoeg moet zijn maar niet te warm in de zomer.    Er is een optimaal evenwicht tussen nuttige zonnewinsten enerzijds en beperken van oververhitting met behoud van voldoende daglichttoetreding. De massieve keramische draagstructuur biedt voordelen op het vlak van thermische inertie en vochthuishouding. 

Een woning die is gebouwd met keramische binnenmuurstenen, gevelstenen en kleidakpannen vormt een massieve constructie. 

De Porotherm keramische binnenmuurstenen kunnen de warmte een hele tijd bufferen. Daardoor warmt de woning minder snel op in de zomer en koelt ze trager af in de winter. Het resultaat van deze zogenaamde thermische inertie is dat de binnentemperatuur veel minder onderhevig is aan schommelingen. In een massieve constructie is het dus veel aangenamer wonen.

De formule voor meer wooncomfort: Porotherm keramische lijmstenen

Dragende muren van woningen opgetrokken in Porotherm keramische binnenmuurstenen kunnen heel wat troeven voorleggen als het op wooncomfort aankomt.

  • Ze kunnen de warmte bufferen en geleidelijk weer afgeven als de temperatuur buiten daalt.
    Zo worden temperatuurpieken afgevlakt en krijg je een constantere binnentemperatuur. 
  • Ze vormen ook een ademende schil, wat de kwaliteit van de binnenlucht bevordert.
Porotherm PLS 500 voor keramische muren met een uitstekend thermisch comfort
Porotherm PLS 500 voor keramische muren met een uitstekend thermisch comfort
Residents of the Duurzame Wijk - Family and dog

Thuiskomen en ontspannen

Kaat en Harry, bewoners van de Duurzame Wijk in Waregem, zijn het erover eens: wonen kan niet aangenamer zijn. “Binnen heerst winter en zomer een aangename temperatuur van 23°, zonder dat je iets moet doen. In de zomer voorkomen de luifels en het groene scherm van de bomen oververhitting. In de winter bereiken de zonnestralen ongestoord onze zithoek en doet de comfortabele vloerverwarming feilloos haar werk. Van een tochtgevoel is nooit sprake en zodra we thuiskomen, gaan de schoenen meestal uit. Op de verdieping is er zelfs geen verwarming, op een elektrische radiator in de badkamer na die we zelden inschakelen, en dan altijd nog in de laagste stand.”

"Muren in baksteen nemen de warmte overdag op en geven deze ’s nachts geleidelijk weer af.
Zowel in de winter als de zomer geniet u van een aangenaam klimaat."

 

Altijd op de hoogte

Registreer en we houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bijkomend advies.

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.