Photography of shaping clay blocks

Wat is een keramische binnenmuursteen?

Keramische binnenmuurstenen - of snelbouwstenen - zijn metselstenen die vooral uit klei en kleihoudende materialen bestaan, al dan niet gemengd met zand en andere toeslagstoffen.

Hoe worden keramische binnenmuurstenen gemaakt?

Een keramische binnenmuursteen wordt gemaakt volgens een eeuwenoude en beproefde methode. De klei is meestal een mengeling van verschillende soorten en wordt in strengen door een mondstuk geperst. Daarna wordt de geperste streng versneden in het juiste steenformaat afhankelijk van de hoogte van de binnenmuursteen. Alles droogt daarna een tijdje voor het in de oven gaat.
 

Wat maakt Porotherm binnenmuurstenen zo bijzonder?

  • Lage impact op het milieu dankzij lokale productie (bekijk de ecolabels)
  • Licht qua gewicht, dus snelle verwerking
  • Handige formaten om mee te werken
  • Innovatieve oplossingen en tools, zoals: Porotherm Dryfix, Bouwknopenatlas...
     

Hoe komen bakstenen aan hun rode kleur?

Klei is een ‘erosieproduct’: rotsen en andere gesteenten, die in de loop van de eeuwen tot fijn stof zijn afgesleten. Klei bevat verschillende materialen en ertsen, waaronder ijzer en zelfs een minieme hoeveelheid goud en zilver. Tijdens het bakken bij ongeveer 1.000°C oxideert het ijzererts en dit proces geeft de stenen hun typische rode kleur.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.