Alegra 10 (TE en SE) - voor een snelle en economische plaatsing van uw dak

 • Fikse besparing dankzij formaat
 • Flexibel voor dakdekker
 • Brede keuze kleuren
 • 30j. garantie vorstbestandheid

Slechts een tiental dakpannen nodig per vierkante meter. Dat betekent een fikse besparing op de plaatsingskosten dankzij de Alegra 10.

Het formaat van de Alegra 10 keramische dakpan en de technische afwerking zorgt voor een snelle plaatsing, en voor u dus een besparing:

 • 2 ophangneuzen: laat de dakdekker toe meerdere dakpannen op te hangen vooraleer ze te moeten vastmaken.
 • Formaat: hoe groter de dakpan, hoe minder u er moet kopen en hoe sneller de plaatsing. Van de Alegra 10 hebt u er slechts een tiental nodig per vierkante meter.

Flexibiliteit voor de dakdekker

Flexibiliteit voor de dakdekker betekent een beter resultaat voor u. De Alegra 10 heeft een variabele kopsluiting (37 mm bij de TE, 30 mm bij de SE). Zo’n kopsluiting zorgt voor een regelbare latafstand, wat vooral een groot voordeel is bij dakrenovatie, want zolang uw onderliggende dakconstructie en onderdak nog stevig genoeg en in goede staat zijn, hoeft u die niet te vernieuwen. De kleidakpannen kunnen er vaak meteen op geplaatst worden.

Ook bij nieuwbouw is de regelbare latafstand van de keramische Alegra 10 dakpan voordelig. De dakdekker kan er makkelijker voor zorgen dat de dakpannen bovenaan mooi uitkomen en er geen dakpannen moeten verzaagd worden. Dat bespaart tijd, en dus ook kosten. Het geeft bovendien een mooier afgewerkt resultaat.

Alle documenten over Alegra 10

Download voorbereiden. ... Download alles (2)

Wat is het verschil tussen de Alegra 10 TE en de Alegra 10 SE?

Het grootste verschil tussen deze twee keramische dakpannen van Koramic is de productielocatie en daardoor de beschikbare kleuren.  De Alegra 10 TE wordt geproduceerd door onze Nederlandse productievestiging in Tegelen, vroeger ook wel gekend als Narvik. De Alegra 10 SE wordt op haar beurt dan weer gemaakt in onze Franse fabriek in Seltz, vroeger gekend als Bisch.

Naast het aanbod in beschikbare kleuren zijn er nog 2 verschillen:

 • Alegra 10 TE heeft iets meer speling in de kopsluiting
 • Alegra 10 SE zijn de donkere kleuren (bruin, antraciet mat en antraciet) op donkere massa, wat het voordeel heeft dat na verzagen de zaagsneden minder zichtbaar zijn.

Recentste realisaties

0Resultaten

Bewonder onze producten op 100-en referentieadressen.

Renovated showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

 • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen voor een stijlvolle dakdekking. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige dak.
 • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
 • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.