Agora Agaatgrijs

De rol van dakhelling bij het kiezen van keramische dakpannen

De Koramic kleidakpannen zijn één voor één van topkwaliteit. Maar bij heel lage hellingsgraden kunnen sommige modellen niet gebruikt worden omwille van verminderde regendichtheid. Een kort woordje uitleg.

De meeste Koramic kleidakpannen kunnen op gelijk welk dak geplaatst worden. Het is pas wanneer we spreken over heel lage hellingsgraden, dat we extra aandacht moeten besteden aan welke modellen geschikt zijn.
 

Waarom speelt een lage hellingsgraad een rol?

Deel van de functie van een hellend dak is water afvoeren. Hoe lager de hellingsgraad, hoe trager het water afgevoerd wordt. Sommige keramische dakpannen zijn daardoor minder geschikt bij zo’n lage hellingsgraad omdat er risico is op verhoogde vochtbelasting bij hevige regen.

 

Ook de latafstand en opbouw van het onderdak speelt een rol

Een aantal collecties van de Koramic keramische dakpannen beschikken over een variabele kopsluiting. Bij een lage hellingsgraad kunnen bepaalde kleidakpannen echter wel gebruikt worden als de latten dichter bij elkaar liggen (kleinere latafstand).

Bij de meeste dakhellingen kunt u de Fleece of Fleece Plus gebruiken als onderdakfolie. Bij lagere dakhellingen is het voor bepaalde kleidakpan collecties nodig om de Fleece Plus onderdakfolie te gebruiken in combinatie met de Nail-Tape Butyl of om de Fleece Premium onderdakfolie te gebruiken.

 

In het schema hieronder vindt u de Koramic collecties met de daarbij behorende minimale hellingsgraad in verhouding tot de latafstand.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.