Photography of a role of black Quickfix with screws
Koramic Alu-Rol Extreme

Quick-Fix Extreme

Quick-Fix Extreme is de oplossing om vorsten en noordbomen zonder sluiting droog te plaatsen. Gedaan met het gebruik van mortel op het dak! Quick-Fix Extreme bestaat uit een fijn gegolfde, microgeperforeerde aluminiumrol voorzien van een acrylaatcoating waarop een niet geperforeerde dekrol in aluminium (breedte 210 mm) vastgemaakt is die de microperforaties afschermt tegen water. Met een butylstrip als verbinding tussen beide bestaat er bij het schroeven van de vorsten geen kans op waterinfiltratie. Onderaan is de Quick-Fix Extreme voorzien van een unieke, innovatieve rode kleefstrook die kleeft op vochtige ondergrond, ook bij temperaturen tot -5°C! 

Kenmerken

 • Materiaal: volwaardig aluminium aan beide zijden voorzien van een gekleurde polyester coating 
 • Kleuren: rood, zwart of lichtgrijs
 • Breedte: 280 (zwart of lichtgrijs) of 320 mm (rood of zwart)
 • Nuttige lengte: 5 meter
 • Doorlaat: ± 252 cm²/ lm (DIN4108)
 • Doosinhoud: 1 rol Quick-Fix Extreme en 40 inox schroeven (4,5 x 80 mm) met rondel en neopreenring voor de bevestiging van de vorsten (2 schroeven per vorst)

Bijkomende troeven

 • Innovatieve kleefstrook waardoor ook te gebruiken op benevelde en koude pannen
   

Plaatsingsvoorwaarden

De kleefstrips garanderen ook bij een vochtige en koude ondergrond een duurzame bevestiging aan het onderliggende materiaal. De kleefstrip dient wel zeer goed tegen de ondergrond aangedrukt te worden om een goede hechting te garanderen.

De minimale oppervlaktetemperatuur van de pannen mag -5°C bedragen, maar moet stof- en ijsvrij zijn.

Plaatsing

 1. Steeds wordt eerst een ruiter geplaatst, waartegen de pannen aansluitend worden bevestigd.
 2. Quick-Fix Extreme is gemakkelijk aan te brengen. Ontrollen en de strip lostrekken. Zorg altijd voor 50 mm overlapping tussen 2 rollen.
 3. De geprofileerde aluminium slab wordt aan beide zijden van de ruiter gelijkmatig in het profiel van de kleidakpannen stevig aangedrukt.
 4. Bovenop de aluminium ondervorst worden noordbomen of vorsten geplaatst in contact met de pannen en vastgezet met een inox schroef met rondel en neopreenring (4,5 x 80 mm).
Bezoek onze showroom

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

 • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen voor een stijlvolle dakdekking. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige dak.
 • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
 • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

 

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

 

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.