Koraflex

Loodvervangers

  • Verschillende kleuren aluminium
  • Geen uitlopers
  • Ongevoelig voor uitzettingen
  • 100% UV-bestendig

Geen lood meer op uw dak dankzij de Koraflex en Koraflex Plus loodvervangers van Koramic. Eenvoudig te versnijden met een breekmes en met opmerkelijke voordelen.

Koraflex en Koraflex Plus: perfect hechtende loodvervangers

Koraflex en Koraflex Plus zijn ideale loodvervangers voor schouwafwerkingen en aansluitingen tegen opgaand metselwerk of tussen verschillende gebouwen. U gebruikt ze op een droge, stof- en vetvrije ondergrond van klei, beton of metaal. Dankzij de volledige butyllaag op de achterzijde hecht het materiaal naadloos op de ondergrond. Bovendien zijn er geen uitlopers of ‘uitlogingen’ zichtbaar.

Gepaste kleur voor elke pan

Van beide materialen kiest u de kleur die het best past bij de pannen. Rood voor natuurrode en rustieke tinten. Grijs voor antraciet mat, leikleur en blauw gesmoord. Zwart om antraciet en zwarte tinten extra in de verf te zetten. Koraflex bestaat ook in het bruin.

Koraflex

Perfect hechtende loodvervanger

Koraflex Plus

Koraflex Plus, nog flexibeler

Plaatsing

De rollen kunnen ofwel over hun volledige lengte op de pannen aangebracht worden, ofwel op eenvoudige manier met breekmes of schaar versneden worden om zo pan per pan in te vlechten. Indien er sluitingen van de pan worden afgezaagd, dient elke pan apart ingewerkt te worden. Bij renovatie wordt het loket ingeslepen in de voegen. Bij nieuwbouw kunnen deze ingemetseld worden, net zoals lood. Indien de stroken niet onmiddellijk bevestigd worden, dienen in geval van Koraflex de loshangende flappen voorlopig beschermd te worden tegen opwaaien, bv. door ze vast te zetten in de voegen met klemmen of op de panlatten met een platkopnageltje iedere 50 cm.

Begin bij het aandrukken van de Koraflex of Koraflex Plus steeds op de top van de wel van de pannen en werk zo telkens naar het midden van de pan toe om de strekfactor van het materiaal volledig te benutten. Het aandrukken van de Koraflex gebeurt het best met de handen. In geval van Koraflex Plus dient het aandrukken te gebeuren door middel van een rolletje.

Meer info over de loodvervangers

Download voorbereiden. ... Download alles (2)

Nieuws en Advies

Lees meer
Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.