traditionele bakstenen
Referentie met traditionele gevelstenen

Een veelstemmigheid aan baksteenformaten

  • Voor elke wens een formaat
  • Formaten op maat op aanvraag mogelijk

Het formaat van gevelstenen bepaalt in grote mate het uitzicht van uw gevel. Vind hier alle formaten, ingedeeld volgens categorie.

Terca bakstenen zijn verkrijgbaar in een brede variatie aan formaten. Dit is een belangrijke keuze. Zo creëren kleine gevelstenen een eerder klassieke look, waar lange en slanke gevelstenen u de mogelijkheid geven om te spelen met horizontale lijnen. Ook bij het verwerken van de gevelsteen op de werf speelt het formaat een rol. Grote gevelstenen bijvoorbeeld, die leveren een optimaal rendement. De smallere Eco-formaten van onze Eco-brick gevelsteen geeft u meer woonruimte of meer ruimte voor isolatie.

Hieronder vindt u een overzicht van de gevelsteenformaten waarin onze Terca gevelstenen verkrijgbaar zijn. Om u te helpen het bos nog door de bomen te zien, hebben we de formaten ingedeeld in categorieën. Telkens met een woordje uitleg.

We hebben ook een overzicht van de afmetingen per categorie

 

Overzicht van formaten:

Traditional gevelsteenformaten

‘Module’ en ‘Waalformaat’ zijn de gevelsteen formaten die in het straatbeeld domineren. Deze vaak gekozen traditionele formaten zijn ideaal om te verwerken in traditionele metselverbanden, zoals het halfsteenverband.

Kleinkunst

Wie kiest voor een klassieke architectuur, kiest dan dikwijls ook voor de kleinere formaten. Dit formaat van gevelstenen creëert een traditionele look. ​

Groot georkestreerde gevelstenen

Hoe groter een gevelsteen, hoe minder de metser er moet verwerken. Grote gevelstenen bieden dus een optimaal rendement. Deze formaten geven uw gevel sowieso al een monolithisch karakter. Verschillende mogelijkheden qua verwerking en afwerking - zoals verlijming en toon op toon voegen - versterken dit karakter.

Strakke notenbalk

Spelen met horizontale lijnen kan uw gevel een uniek uitzicht geven. Deze formaten zijn langer en/of smaller (platter) dan gemiddeld. U creëert een architectuur met een horizontaal lijnenspel en lineair karakter.

Andere gevelsteenformaten

Deze formaten van gevelstenen passen niet in één van de bovenstaande categorieën. Dankzij de afmetingen kunt u er een idee van krijgen hoe deze eruit zien. Vergelijk bijvoorbeeld met de afmetingen van grote en kleine gevelstenen hierboven. 

Diverse speciale formaten zijn op aanvraag verkrijgbaar voor restauratiewerken en nieuwbouwprojecten.

Eco-formaten

Smallere gevelstenen geven u de mogelijkheid om dikkere isolatie aan te brengen bij nieuwbouw of renovatie van uw gevel. Dit laat u besparen op energiekosten. Het is ook een optie om meer woonruimte te voorzien bij nieuwbouw. Meer informatie hierover vindt u op de Eco-brick pagina. ​

Vind uw ideale gevelstenen op basis van de formaten

Calculator

U weet niet hoeveel gevelstenen u nodig heeft voor uw bouwproject? Bereken het aantal benodigde stenen snel met onze handige calculator. 

BIM/Textuurgenerator

Creëer texturen en visualiseer uw ontwerp levensecht met de BIM/Textuur-generator.

Nog meer info?

Extra documenten, folders en brochures kunt u als particulier of professional downloaden en gratis laten bezorgen per post.

Recentste realisaties

0Resultaten

Bewonder onze producten op 100-en referentieadressen.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.