Agora Agaatgrijs
Referentie met Agora Agaatgrijs

Moeten kleiklinkers voor binnenshuis speciaal behandeld worden?

Ongeacht de toepassing, binnen of buiten, moeten keramische klinkers niet specifiek behandeld worden. Ze zijn namelijk heel resistent, slijtvast en inert. Bewijs hiervan is de lange levensduur onder vaak zware weersomstandigheden.

Voorbeeld: De Bourgoyen in Gent, een openbaar passiefgebouw waar de kleiklinkers van het buitenterras doorgetrokken werden tot in de inkomhal. Ook in deze druk belopen ruimte zijn de kleiklinkers niet behandeld en ze zien er na vele jaren nog hetzelfde uit als de klinkers buiten.

Optioneel kunt u de kleiklinkers wel behandelen om ze eenvoudiger te kunnen reinigen, bijvoorbeeld in restaurants. Door een hydrofuge uit te voeren op de kleiklinkers, zal het vuil zich minder snel hechten op het oppervlak en dringen vloeistoffen niet langer in de poriën van de kleiklinker. De behandeling degradeert echter door de herhaaldelijke passage van mensen of voertuigen. Informatie over het gebruik en aanbrengen van dergelijke producten vraagt u best op bij de producenten ervan.

 

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.