Agora Agaatgrijs
Referentie met Agora Agaatgrijs

Vorm en oppervlaktestructuur kleiklinkers

De vorm en de oppervlaktestructuur van kleiklinkers bepalen deels hoe het geheel eruit ziet. Maar die 2 eigenschappen spelen ook een functionele rol. Een woordje uitleg.

Afhankelijk van het productieproces

Tijdens het productieproces kunnen we aan de oppervlakte van kleiklinkers een bepaalde structuur geven. Zo kunnen kleiklinkers tijdens het productieproces van een bezanding worden voorzien. Hierdoor krijgen ze een ruwer uitzicht. Andere kleiklinkers kunnen dan weer worden geproduceerd aan de hand van de 'wasserstrichmethode'. Hierbij worden de kleiklinkers door middel van een waterstraal uit de vorm gehaald. Hierdoor krijgen ze een licht geschaafde oppervlaktestructuur, waarbij de pure kleur van de kleimix wordt behouden.

 

Kleiklinkers trommelen: verouderen met opzet

Kleiklinkers trommelen is een nabewerking om een verouderde look te geven aan de klinkers. De trommeling zorgt ervoor dat er kleine hoekjes van de randen breken, waardoor er een soort ‘retro’-look ontstaat.

Tijdens het trommelen schuren de kleiklinkers over elkaar. Dus naast het afbreken van hoekjes, wordt ook het oppervlak wat verweerd.

 

Vellingen: afgeschuinde randen

Sommige klinkers hebben afgeschuinde randen, zogenaamde vellingen. Dat heeft een aantal voordelen:

  • Randen en hoeken raken elkaar niet
  • Verminderd risico op schade aan de randen
  • Hoogteverschillen tussen kleiklinkers vallen minder op

Wilt u letterlijk meer voeling krijgen met mogelijke vormen en oppervlaktestructuren? Bezoek dan 1 van onze kleiklinkertoonparken in onze showrooms.

Map of dealers

Vind verdelers in uw buurt

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.