Aangenaam noorderlicht via bovendakse uitbouw

“Kwalitatieve architectuur met meerwaarde voor gebruikers en omgeving”

De Sporthal Minneplein in Ieper vormt een groot volume op het uiteinde van een bouwblok van schoolgebouwen en palend aan de historische grachtengordel rond Ieper. De schaal en de materialiteit van het gebouw werd zo goed mogelijk afgestemd op de omgeving, bestaande uit een klassieke bebouwing in baksteen met daken in keramische dakpannen.

Vandaar dat werd gekozen voor een sokkel in donkerkleurig parement afgewerkt met een ‘bovenbouw’, bekleed met dakpannen. De sokkel wordt bepaald door de nutsgebouwen die de sporthal omringen (kleedkamers, sanitaire ruimtes, bergingen en technische ruimtes). Het hoofdvolume, dat wat teruggetrokken staat ten opzichte van de sokkel, wordt dan als het ware een gedifferentieerd dakvolume dat uitdrukking geeft aan de drieledige opbouw van de sporthal.

Grote aandacht werd besteed aan de beleving in en rond het gebouw. De ramen in de gang van de kleedkamers geven zicht op de activiteiten in de zalen. De twee zalen op de kopgevels beschikken eveneens over beperkte raampartijen met zicht op de groene buitenomgeving. Drie bovendakse uitbouwen zorgen voor aangenaam egaal noorderlicht gespreid over de volledige zaal maar ook bij opsplitsing in de 3 kleinere zalen.

Waarom Terca Linnaeus Quercus en de Koramic Stormpan 44 Amarant?

Beide materialen werden gekozen omdat ze perfect passen qua kleur, uitzicht en oppervlaktestructuur bij de historische omgeving van de stadswallen en bij de bestaande klassieke bebouwing met daken in keramische dakpannen. De donkerbruine gevelstenen van de sokkel werden deels gelijmd met dunbedmortel en deels gevoegd.

Informatie over het project

 
Architect
Locatie

Product

 

Sileghem & Partners, Zwevegem

Ieper

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs en laat u inspireren door onze innovatieve oplossingen. Bekijk ze, neem ze vast en ervaar uw toekomstige gevel, dak, bestrating of binnenmuur. 
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies. 
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk