“Een perfecte kleurenmatch met de oude gebouwen”

Binnentuin Klein Begijnhof Mechelen

Het Klein Begijnhof van Mechelen dateert uit de 14de eeuw. Vandaag maakt het als openbare ruimte deel uit van een wandeltraject door de stad. In het kader van een herwaarderingsplan nam het bureau janenlies de binnentuin onder handen. Het bureau gebruikt bij voorkeur duurzame en natuurlijke materialen, die robuust en tijdloos zijn.

Lies Bergmans: “De bouwtrant van het Klein Begijnhof doet ons met zijn overvloedig gebruik van baksteen en zandsteen denken aan het stadsbeeld van Venetië. Logisch dat we voor de bestrating natuurlijke materialen kozen, zoals kleiklinkers. De Hortus Althea biedt ons een perfecte kleurenmatch met de oude gebouwen. Door het legpatroon in halfsteensverband lijken de klinkers reeds eeuwen deel uit te maken van de omgeving.”

Naast de loopvlakken op verschillende niveaus kreeg de Hortus Athea ook een plaats in tal van opstanden en muurtjes. Dit renovatieproject van historisch belang bewijst de waarde van kleiklinkers bij het bewaren van de authenticiteit. 

Informatie over het project

 
Architect
Opdrachtgever
Locatie
Producten
Geplaatste oppervlakte
 

janenlies bvba, Putte

oh! Ondernemingshuis Mechelen

Mechelen

500 m²

Couple and architect looking at a construction plan in showroom Londerzeel

Kijk. Droom. Kies.

Laten we samen letterlijk uw dromen tastbaar maken in onze showrooms.

  • Kom langs in onze showrooms en laat u inspireren door de vele soorten en kleuren keramische klinkers. Ook in openlucht! Zo ziet u meteen hoe duurzaam onze kleiklinkers zijn.
  • Onze showroomadviseurs geven u uitgebreid deskundig advies.
  • Neem uw favoriete stalen mee naar huis.

U kan ons vinden:

Londerzeel 

A12 - Koning Leopoldaan 1
2870 Breendonk

Kortrijk 

Kapel ter Bede 88
8500 Kortrijk

Producten

Ons uitgebreide gamma aan bouwmaterialen en -oplossingen bevat ongetwijfeld het juiste product voor uw realisatie. Duik in één van onderstaande productzoekers om uw gewenste bouwmateriaal te vinden.

Downloads

Op zoek naar een bepaalde brochure, technische fiche of advies over onze producten?

Documentatiecenter

Showrooms

Kom langs in een van onze showrooms, ontdek er onze producten en neem een gratis staal mee naar huis van uw favoriete product. Neem daarnaast ook deel aan onze tombola en maak kans op een cashback van 600€.

Jobs / vacatures

Wil je graag deel uitmaken van onze WAW familie? Bekijk hieronder onze openstaande vacatures.